Sajgonki pieczone w piekarniku

Sajgonki pieczone w piekarniku

Sajgonki pieczone w piekarniku

Sajgonki zazwyczaj kojarzą nam się z pyszną ale bardzo ciężką tłustą potrawą. Ja natomiast postanowiłam odejść od tradycyjnego smażenia na głębokim tłuszczu i upiekłam swoje w piekarniku. Tak przygotowane sajgonki są zdecydowanie lżejsze i mniej kaloryczne. Nie odbiegają według mnie smakiem od tych smażonych, są nieco mniej chrupiące ale nam to w zupełności nie przeszkadzało.  Polecam!! Sajgonki pieczone w piekarniku Składniki na około 13-15 sztuk: 1 mała marchewka 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 250 g drobno zm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania

Autor

anekbuanekbu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, grzyby, placki, imbir, mięso, kapustą, mielone, makarony, makaron, kapusta pekińska, makaron po chińsku, marchewka, miód, mięso mielone, krokiety, warzywa, sos do mielonego , wołowina, sos z grzybów , sos do makaronu, sos do jajek, makaron smażony, mięsa pieczone, makaron z patelni, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, krokiety z mięsem, pieczeń z mięsa mielonego, kuchnia chińska

Inne przepisy z Mania Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.