Wystarczy trochę wysiłku i można zjeść ciekawy i niecodzienny obiadek. Zwyczajny filet z piersi kurczaka zamienia się w paczuszkę z niespodzianką w środku i chrupiącą migdałową panierką. Składniki: ? 2 piersi z kurczaka ? 4 plastry szynki o grubości 5 mm ? 4 plastry sera żółtego o grubości 5 mm ? sól, biały pieprz do smaku Panierka ? 1 jajko ? 1 łyżka sosu sojowego ? 3 łyżki płatków migdałowych ? olej do smażenia Wykonanie: ? Piersi kurczaka pokroić każdą na 2 plastry i rozbić na cienkie płaty. ? Ja wkładam pł... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...