Idealne naleśniki bezglutenowe

Idealne naleśniki bezglutenowe

Idealne naleśniki bezglutenowe

Przepis na : obiad

Ich idealność polega na tym, że są elastyczne i nie łamią się.  Są to właściwie naleśniki kukurydziane. Doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju krokietów jak i sera, dżemu czy szpinaku.  Składniki: 2 jaja 150 ml mąki kukurydzianej 50 ml skrobi ziemniaczanej 50 ml mleka 100 ml wody 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 20 ml oleju rzepakowego Wszystkie składniki wymieszać, najlepiej mikserem, żeby ciasto było gładkie, bez grudek. Ciasto powinno być dosyć rzadkie, rzadsze ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, bezglutenowe, ciasto, naleśnik, placki, krokiety, szpinak, obiad, kolacja, ciasto na naleśniki, szybki obiad, obiad na szybko, szybka kolacja, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, proste i szybkie ciasto, placek z serem, szybkie ciasto, placki ziemniaczane

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.