Przepis na : obiad
Fantastyczna kolacja, lunch, obiad... mięsiste boczniaki, czosnek, masło i powstaje rozkosz dla podniebienia. Najlepsze jest to, że może być zupełnie vege a smak umami jest zupełnie naturalny. Wykonanie to ok. 15 minut a koszt ok. 10 zł. Składniki : Opakowanie boczniaków - do kupienia za mniej niż 10 zł w praktycznie każdym markecie 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka masła - można zrezygnować Czosnek niedźwiedzi Sól Grzyby pokroić na paski, mniej więcej równe. Rozgrzać olej na patelni... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)