Chrupiące gofry bezglutenowe

Chrupiące gofry bezglutenowe

Chrupiące gofry bezglutenowe

Przepis na : deser

Gofry wychodzą chrupiące, puszyste i lekkie, nawet po wystudzeniu nie robią się gąbczaste i glinowate.  Próbowałam różnych przepisów i ten faktycznie się udaje, nawet jak się robi troche na oko 😉 Przepis oryginalny znalazłam na mojewypieki.com i przerobiłam na wersję bezglutenową.  Składniki (na około 10 gofrów): 2 jaja - zółtka i białka oddzielnie 500 ml mąki bezglutenowej (2,5 szklanki) - użyłam własnej mieszanki 30 ml oleju rzepakowego 100 - 150 ml wody lub mleka 2-3 łyżki cukru 1 łyżeczka prosz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, ciasto, gofry, ciasta z masa, proste i szybkie ciasto, bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.