Barszcz czerwony czysty (na zakwasie)

Barszcz czerwony czysty (na zakwasie)

Barszcz czerwony czysty (na zakwasie)

Barszcz czerwony gości u nas bardzo często w różnych postaciach, a to czysty, a to zabielany, innym razem z botwinką lub na zakwasie. Możliwości jest wiele - można kilka znaleźć na blogu. Tym razem wersja czysta na domowym zakwasie i  świeżych burakach, mocno buraczany, czyli ulubiony barszcz czerwony mojego męża. Najchętniej podajemy z gotowanymi ziemniakami, ale można śmiało podać do krokietów, paluszków lub pasztecików z kapustą. Składniki: 2 litry dowolnego bulionu lub wywaru (u nas na skrzydełkach)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, mielone, barszcz, marchewka, barszcz czerwony, susz, czosnek, ziemniak, cebula, ziemniaki, tarta, siekane, gotowana marchewka, koperek, paszteciki, kapustą, krokiety, warzywa, skrzydełka, paszteciki z kapustą, zupa, mielone z warzywami, czerwona kapusta, zupa jarzynowa

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.