Szpinakowy brykiet

Szpinakowy brykiet

Szpinakowy brykiet

Urosło mi w tym roku dość sporo szpinaku na grządce i postanowiłam coś zrobić, by został na zimę. Szkoda było zabawy w słoje, bo jak wiadomo szpinak podczas gotowania strasznie się kurczy, więc lepszym pomysłem był brykiet. Dla zainteresowanych mój szpinak to odmiana nowozelandzka, fajna w uprawie, a do tego ciągle rosną młode listki, więc można korzystać w sumie do późnej jesieni. Szpinak idealnie sprawdza się między innymi jako sos , dodatek do makaronu , pizzy, mięsa , pierogów, krokietów, zup i innych dań... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Smakowy Raj OlinkaSmakowy Raj Olinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, pierogi przepis, zupa, pierogi, pizza , krokiety, mięso, pierogi z mięsem, makarony, sosy, pizza przepis, zupa jarzynowa, ciasto na pizze, makaron, przetwory, krokiety z mięsem, sos do makaronu, sos do pizzy, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, makaron ze szpinakiem, dania z makaronem

Inne przepisy z Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.