Sajgonki z mięsem, makaronem ryżowym i warzywami
Sajgonki z mięsem, makaronem ryżowym i warzywami
Przepis na : obiad
Dzień dobry :) Sajgonki to małe pyszne krokieciki zawijane w cieniutkie naleśniki z mąki ryżowej i wody ( inaczej papier ryżowy). Nadziewane najczęściej farszem mięsno warzywnym i smażone na oleju. Sajgonki to popularne danie kuchni Chińskiej, podawane z sosami, np: sojowym, słodko kwaśnym chili lub dipami. Ich zaletą jest to że możecie do nich dawać dowolny farsz, jak pisałam wcześniej mięsno warzywny, mięsno warzywny z makaronem ryżowym, z ryżem co lubicie i na co macie ochotę. Aby sajgonki pysznie sm... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili
Autor
Joasia kuchareczka
Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, makaron, mięso, naleśniki, mielone, dipy, mięso mielone, ciasto, ryż, szynka, krokiety, naleśnik, grzyby, dania obiadowe, przystawki, makaron po chińsku, dania z makaronem, ciasto na naleśniki
Inne przepisy z Sama słodycz i szczypta chili
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję