Sajgonki z mięsem, makaronem ryżowym i warzywami

Sajgonki z mięsem, makaronem ryżowym i warzywami

Sajgonki z mięsem, makaronem ryżowym i warzywami

Przepis na : obiad

Dzień dobry :)   Sajgonki to małe pyszne krokieciki zawijane w cieniutkie naleśniki z mąki ryżowej i wody ( inaczej papier ryżowy). Nadziewane najczęściej farszem mięsno warzywnym i smażone na oleju. Sajgonki to popularne danie kuchni Chińskiej, podawane z sosami, np: sojowym, słodko kwaśnym chili lub dipami. Ich zaletą jest to że możecie do nich dawać dowolny farsz, jak pisałam wcześniej mięsno warzywny, mięsno warzywny z makaronem ryżowym, z ryżem co lubicie i na co macie ochotę. Aby sajgonki pysznie sm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Autor

Joasia kuchareczka

Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, makaron, dipy, mielone, naleśniki, mięso mielone, grzyby, naleśnik, krokiety, szynka, ryż, ciasto, dania obiadowe, przystawki, makaron po chińsku, dania z makaronem, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Sama słodycz i szczypta chili

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.