Barszcz czerwony zabielany
Barszcz czerwony zabielany
Taki barszczyk najbardziej lubi moja rodzinka. Koniecznie musi być zabielany śmietaną. Można go podawać z ziemniakami lub jako dodatek do krokietów czy pasztecików.składniki:1,5 kg czerwonych buraków1 cebula4 ząbki czosnku3-4 listki laurowe3 łyżki majerankusól3 litry wody4 łyżki śmietany 18%3-4 łyżki maki pszennej3 łyżki soku z cytrynyBuraczki obrać i pokroić w plastry. Cebulę i czosnek również obrać. Przygotowane warzywa przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać listki laurowe oraz 1 łyżkę majeranku oraz do ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
barszcz czerwony, barszcz, buraczki, cytryna, cebula, buraki, ziemniak, ziemniaki, mąka, paszteciki, mak, warzywa, burak, krokiety, boże narodzenie, zupa, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję