Arancini dolci di Carnevale

Arancini dolci di Carnevale

Arancini dolci di Carnevale

Arancini dolci di Carnevale to tradycyjny, włoski, karnawałowy wypiek, typowy dla regionu Marche. Kiedy słyszymy o arancini, natychmiast przychodzą nam myśl pyszne sycylijskie krokiety ryżowe nadziewane różnymi przysmakami. Niewielu prawdopodobnie kojarzy tę nazwę z zupełnie inną receptą typową dla tradycji Marche i związaną z okresem karnawału. W regionie Marche, a zwłaszcza w regionie Ankona, w okresie karnawału można łatwo znaleźć Arancini w lokalnych piekarniach i cukierniach. Ponadto w niektórych rodzinach... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.