Zakwas z buraków

Zakwas z buraków

Zakwas z buraków

Zakwas z buraków to podstawa świątecznego barszczu czerwonego oraz jedno z superfood do picia. Polecam codziennego shota buraczanego, który smakuje, wzmacnia odporność. Zakwas na barszcz czerwony to u mnie jedna z obowiązkowych pozycji przedświątecznych, z którego przygotowuję wigilijny barszcz czerwony. Zakwas będzie gotowy po 7-10 dniach. Po tym czasie, przelewam go przez sito do mniejszych słoików i trzymam w lodówce do miesiąca czasu. Zakwas buraczany jest banalnie prosty w przygotowaniu, możesz sięgać p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, barszcz, barszcz czerwony, pierogi, ogórki, barszcz wigilijny, grzyby, krokiety, kapustą, kapusta kiszona, zupa, barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami, zupa grzybowa

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.