Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 2 całe jajka 1 szklanka mleka ¾ szklanki gazowanej wody 1 szczypta soli i pieprzu 3 łyżki oleju Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na farsz: 0.5 kg kapusty kiszonej 50 g suszonych grzybów sól pieprz ziołowy kminek mielony olej ziele angielskie liść laurowy 1 cebula Dodatkowo do opanierowania: jajka i bułka tarta oraz olej do smażenia Grzyby moczymy około 3-4 godzin (najlepiej zalać je wodą na noc). Następnie...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...