Barszcz Czerwony

Barszcz Czerwony

Barszcz Czerwony

Barszcz czerwony jest doskonały nie tylko na różnego rodzaju przyjęcia czy święta, ale również na codzienny obiad. Doskonale smakuje z uszkami, muffinami faszerowanymi mięsem , krokietami czy chociażby z placuszkami z pieczarkami. Zakwas na barszcz można zrobić wcześniej i gotowy przechowywać w lodówce tydzień lub dwa aż będzie nam potrzebny. Składniki: kawałek dowolnego mięsa lub kość na wywar. Ja wykorzystuję porcję królika z kością 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka pół selera 2 – 3 niewielkie buraki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, barszcz, przepisy na święta, buraki, warzywa, mielone, burak, zupa, krokiety z mięsem, barszcz czerwony, marchewka, imbir, placuszki, seler, krokiety, królik, muffiny, obiad, pieczarki, uszka z mięsem, krokiety z pieczarkami, mięso na obiad, barszcz z uszkami, pieczarki do obiadu, mielone z warzywami, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone, zupa z selera, mielone pieczarki

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.