Kotlet de volaille'a

Kotlet de volaille'a

Kotlet de volaille'a

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórkąKotlet de volaille'aSKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 szt podwójnamasło -12,5 dagjajko -1 sztbułka tarta -3 łyżkimąka -2 łyżkisól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek masła, układać na  filecie drobiowym. Zwijać  filety jak  krokiety, spiąć wykałacz... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, tarta, kotlety, de volaille, bułki, drobiowe, kurczak, kotlety drobiowe, piersi, pierś, devolay, krokiety, filet z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, soczysta pierś z kurczaka, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, lekkie dania

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.