GRILLOWANE SAJGONKI Z SEREM FETA I SOSEM KAKAOWO-SEZAMOWYM

GRILLOWANE SAJGONKI Z SEREM FETA I SOSEM KAKAOWO-SEZAMOWYM

GRILLOWANE SAJGONKI Z SEREM FETA I SOSEM KAKAOWO-SEZAMOWYM

Sezon grillowy w pełni. Co roku prócz kiełbasek, karkówki czy kromek chleba przygotowuje coś specjalnego.  Sajgonki to popularne danie w kuchni chińskiej oraz w kuchni krajów Azji Południu-Wschodniej. Sajgonki to naleśniczki nadziane warzywnym lub mięsnym farszem. Sajgonki je się z sosem lub dipem. Można jeść je na zimno lub ciepło. Przygotowuje się je z papieru ryżowego. Moja wersja to sajgonki z grilla z dodatkiem śródziemnomorskiej fety. Składniki: SAJGONKI: 2 cukinie 200 g pieczarek 1 pierś z kurczaka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Autor

Aneta Gwiner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, sosy, grill, cukinia, pieczarki, kurczak, kurczak z pieczarkami, ser feta, krokiety, piersi, chleb, karkówka, pierś, dipy, pierś kurczaka, przystawki, pierś z kurczaka, mięso, dania mięsne, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, krokiety z pieczarkami, kurczak po chińsku, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, karkówka w cebuli, krokiety z mięsem

Inne przepisy z Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.