Keto kotlety z dyni ze szpinakiem i jajkiem Zachowanie parytetu przepisów słodkich i wytrawnych – nie lada wyzwanie Po serii słodkich przepisów wypadałoby opublikować przepis na coś wytrawnego. A więc oto i on. Nie wiem dlaczego, ale z przepisami na wytrawne dania mam jakiś problem. Nie chodzi już nawet o to, że zdecydowanie bardziej wolę słodkie… Po prostu – w przeważającej części – wydają mi się one jakieś takie banalne i proste. I w sumie takie są, bo na co dzień preferuję niewyszukaną kuchnię i nie m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!