Gołąbki z kapusty włoskiej - z mięsem i pieczarkami

Gołąbki z kapusty włoskiej - z mięsem i pieczarkami

Gołąbki z kapusty włoskiej - z mięsem i pieczarkami

Przepis na : obiad

Składniki: 1 duża główka kapusty włoskiej 1 kg mielonej wieprzowiny (łopatka) 2 cebule 500 g pieczarek 200 g ryżu 1 mały koncentrat pomidorowy 700 ml przecieru pomidorowego (passaty lub domowego przecieru - przepis  tutaj ) 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 łyżka suszonego oregano lub parę gałązek świeżego 4 łyżki majeranku sól, pieprz 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Z kapusty wycinamy głąb a następnie wkładamy ją do dużego garnka (wyciętą stroną do dołu) i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy na małym ogniu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.