Przepis na : obiad
Składniki: 250 g zielonej soczewicy 300 g pieczarek 1 papryczka chilli 1 cebula 2 ząbki czosnku 800 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka curry 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g śmietany 18% 3 łyżki oleju sól, pieprz poszatkowana natka pietruszki Sposób wykonania: Cebulę oraz papryczkę (bez pestek) kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy rozdrobnioną cebulę, papryczkę oraz czosnek. Smażymy do momenty aż cebula zacznie się szklić. Pieczarki kro... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...