Składniki: 800 g cukinii (małe sztuki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 200 g koncentratu pomidorowego 80 ml octu jabłkowego 100 g cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebule bardzo drobno szatkujemy, czosnek miażdżymy. Warzywa można też rozdrobnić za pomocą malaksera. Całość wrzucamy do garnka, dodajemy sól i gotujemy przez około godzinę na małym ogniu, bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając. Do rozgotowanych... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...