Przepis na : kolacja
Składniki: 5 filetów śledzia a'la matias 1/2 pora 90 g marynowanego różowego imbiru łyżka marynaty z imbiru łyżka soku z cytryny około 1 szklanki oleju rzepakowego pieprz mielony Sposób wykonania: Filety moczymy w wodzie około 2 godziny. Następnie odsączamy i kroimy w poprzek na ukośne plastry. Pora szatkujemy w paski, wrzucamy do sitka i sparzamy wrzątkiem. Imbir kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki śledzia , pora oraz imbir wkładamy do słoika. Zalewamy olejem, doprawiamy marynatą, sokiem z cytryny oraz... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...