Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Dawno nie jadłam gołąbków, a gdy zobaczyłam w sklepie wielką kapustę od razu o nich pomyślałam.  Gołąbki w sosie pomidorowym Składniki: - 1 duża biała kapusta - 1 kg mięsa mielonego (może być wieprzowo-wołowe) - 2 torebki ryżu - 1 duża cebula - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 100 ml koncentratu pomidorowego Pudliszki - 500 ml przecieru pomidorowego Pudliszki - 200 ml śmietany 18 % - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki - sól - pieprz - olej Przygotowanie: Ryż gotujemy w posolonej wodzie około10 minut. Cebulę k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.