Ślimaczki naleśnikowe zapiekane pod beszamelem

Ślimaczki naleśnikowe zapiekane pod beszamelem

Ślimaczki naleśnikowe zapiekane pod beszamelem

Naleśniki są jedną z moich kulinarnych miłości. Uwielbiam je na słodko, na słono, na pikantnie. Na gorąco i na zimno. W postaci krokietów i suchych podjadanych ze sterty świeżo usmażonych. Dzisiaj postanowiłam zrobić ślimaczki z serem i zapiec je pod beszamelem.Ciasto naleśnikowe robię "na oko":2 szklanki mleka1 szklanka wody2-3 jajkamąkasól, duża szczypta cukruWszystko w misce roztrzepuję trzepaczką rózgową. Kiedyś wyciągałam mikser i hałasowałam, ale trzepaczka sprawdza się rewelacyjnie :)Ciasto powinno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.