warzywa zmiękną. Ostudzić, dodać posiekaną dymkę, sezam i sos chili. Papier ryżowy namoczyć na chwilę w ciepłej wodzie położyć na desce i nałożyć sporą łyżkę farszu. Zwinąć jak krokieta i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Podawać posypane dymką i sezamem. Doskonale smakuje z słodkim sosem chili
Smakołyki AsiMałe paszteciki nadziane mięsem i kapustą to smaczny dodatek do barszczu czerwonego. Idealnie sprawdzą się jako ciepła przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy i alternatywa do znanych wszystkim krokietów. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkałączymy z przesmażonym mięsem i dokładnie mieszamy. Studzimy. Na środek każdego liścia kapusty wykładamy przygotowany farsz (po ok. 2-3 łyżki) i zawijamy boki a następnie rolujemy (podobnie jak krokiety) tworząc kształt "gołąbka". Dno naczynia żaroodpornego wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty (które okazały się zbyt małe na gołąbki lub porwały się podczas gotowania). Następnie gołąbki ciasno układamy w naczyniu. Wszystko podlewamy
Słodka Stronałączymy z przesmażonym mięsem i dokładnie mieszamy. Studzimy. Na środek każdego liścia kapusty wykładamy przygotowany farsz (po ok. 2-3 łyżki) i zawijamy boki a następnie rolujemy (podobnie jak krokiety) tworząc kształt "gołąbka". Dno naczynia żaroodpornego wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty (które okazały się zbyt małe na gołąbki lub porwały się podczas gotowania). Następnie gołąbki ciasno układamy w naczyniu. Wszystko podlewamy
Słodka Stronaairfryer philips lub piekarnika i na termoobiegu w 200 C zapiekać około 10 minut, podawać można z barszczem - tak podane naleśniki są mniej kaloryczne od smażonych na patelni jak krokiety............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłączymy z przesmażonym mięsem i dokładnie mieszamy. Studzimy. Na środek każdego liścia kapusty wykładamy przygotowany farsz (po ok. 2-3 łyżki) i zawijamy boki a następnie rolujemy (podobnie jak krokiety) tworząc kształt "gołąbka". Dno naczynia żaroodpornego wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty (które okazały się zbyt małe na gołąbki lub porwały się podczas gotowania). Następnie gołąbki ciasno układamy w naczyniu. Wszystko podlewamy
Słodka Stronamasło, przyprawy, zmiażdżony czosnek i jajko, dokładnie wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do farszu. Na każdym naleśniku układać po łyżce farszu ze szpinaku i zawijać krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10 minut. Naleśniki ze szpinakiem podawać z sosem czosnkowym
Cukiernia Pychotkipieczarkowy może być dodatkiem do wielu potraw. W moim domu najczęściej sos pieczarkowy podaje z kasz ą gryczan ą , mięsem, krokietami i gołąbkami. Pieczarki maj ą niesamowite walory smakowe i dodają potrawie rewelacyjnego smaku. Sos z borowików, uważam ż e jest jeszcze bardziej smaczniejszy, wi ę c w sezonie szczerze polecam pieczarki wymienić
kulinarne odsłony patiplasterków. Na każdy naleśnik na środku układam plaster szynki, na szynkę plaster sera pleśniowego i znów plaster szynki. Boki nalesnika składam do środka i zwijam w rulonik, jak krokiety. Naczynie do zapiekania smaruję masłem, układam naleśniki łączeniem do dołu. Każdy rulonik smaruję z wierzchu przy pomocy pędzelka śmietaną i posypuję startym serem. Naczynie wstawiam do piekarnika i zapiekam w temperaturze
Kuchnia z widokiem na ogródsojowy i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Arkusze papieru ryżowego maczamy w gorącej wodzie, rozkładamy na desce, na gotowym arkuszu układamy porcję farszu i zawijamy brzegi, tak jakbyśmy zwijali krokieta. Na większości opakowań papierów ryżowych znajdziemy obrazki pokazujące jak prawidłowo należy to wykonać. Sajgonki smażymy na mocno rozgrzanym gorącym oleju. Podajemy z frytkami i ulubionym sosem chilli. Smacznego
Cook&Lovefarsz. Arkusze papieru ryżowego zwilżamy z obu stron wodą, a gdy zmiękną, nakładamy na nie po liściu sałaty, parę łyżek farszu i posypujemy świeżo startą kurkumą. Zawijamy, tak jak krokiety i gotowe. Ja do ozdoby użyłam jeszcze dodatkowych owoców granatu i pudru z liofilizowanych malin, ale sposób podania zostawiam już waszej inwencji. Powodzenia
Quinoa Raz!jednolita masa. Dodać wystudzony ryż i wymieszać. Mięso z ryżem nakładać na mniej więcej środek wewnętrznej strony liścia kapusty, wzdłuż głównego nerwu. Boki zakładać do środka i zwijać jak krokiety. Gołąbki można zapiekać na różne sposoby: naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem i wyłożyć liśćmi kapusty - na nich układać gołąbki - sposób idealny jeśli chcemy zapiec je z sosem; naczynie
Codzienna kuchnia niecodziennaCzasami po ugotowaniu rosołu zostaje mi mięso, którego nikt nie chce jeść. Rodzinka nie przepada za gotowanym mięsem. Niekiedy robię z niego galart lub farsz do krokietów w przeciwnym razie podsuszone już mięsko zajada psinka. Nie tym razem!!! Dałam się na sposób. Składniki: Pozostałe mięso z rosołu: skrzydełka, ćwiartki Bułka tarta Jajka Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Dodatkowo
W garach u Gosiposiekaną drobno kolendrę. Płaty papieru ryżowego namocz pojedynczo w letniej wodzie, osusz delikatnie na ręczniku papierowym i połóż na gładkiej powierzchni. Na środek wyłóż łyżkę farszu. i zawiń, jak krokiety. Smaż na głębokim i mocno rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj ze słodkim sosem chili. Słodki sos chili Papryczki chili drobno posiekaj. Wrzuć do rondla, wlej wodę oraz ocet. Gotuj kilka
Food Squarepomidory z puszki (razem z zalewą) i oregano. Gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu, zawijamy jak na krokiety i układamy w naczyniu do zapiekania. Całość zalewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smak