Potwierdza to fakt, że w archiwum trzymam kilka folderów ze zdjęciami potraw pn. "co zrobić z kurczakiem z rosołu", tylko ciężko zabrać się do pisania. Są tam nieśmiertelne krokiety - w końcu doszłam do perfekcjonizmu w proporcjach w farszu, bo pierwszych nikt nie chciał jeść ;) Są zapiekanki z makaronem, ryżem itp. Pora chyba więc wziąć się w garść i przysiąść
bistro mamaKrokiety te są fajną alternatywą dla pasztecików podawanych z czerwonym barszczem. Składniki: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 8 pieczarek - 100 g bułki tartej - 3 jajka - 2 łyżki masła - 1 łyżeczka pieprzu - szczypta przyprawy do kurczaka - szczypta delikatu czerwonego - sól Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy i bardzo dobrze tłuczemy lub przepuszczamy przez praskę. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Pieczarki łączymy
Zainspirowana w kuchnijest typowo wegetariańskie. Smaczne kotlety nie muszą być tylko z mięsa! Te kotlety jajeczno-warzywne to nasza kolejna propozycja na lekkie danie. Polecam też nasze przepisy na: kotlety ziemniaczane . krokiety ziemniaczane ( Panzerotti neapolitańskie) , kotlety np. z kalafiorem . Ugotowane, obrane ze skorupek jajka i gotowane warzywa można zetrzeć na tarce, można posiekać nożem, można też jajka i warzywa zmielić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępłynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym serem oraz z osączoną z zalewy, kukurydzą. Farsz układamy na uprzednio usmażonych naleśnikach, zawijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, chwilę razem podsmażamy. Następnie wlewamy (cienkim strumieniem) mleko, cały czas mieszamy i gotujemy do momentu zgęstnienia
R'n'G Kitchenjednym brzegu naleśnika układamy kawałek łososia, boki naleśnika zwijamy do środka, a następnie zaczynając od brzegu, na którym umieściliśmy łososia, zwijamy naleśnik w rulonik. (Postępujemy tak jakbyśmy zawijali krokiety). Gotowe! ;) Życzę smacznego! :) Zapraszam do akcji
Czerwona Porzeczkaczęsto zostaje mięso z gotowanego kurczaka z rosołu? U nas tak, obieram je z kości i mrożę, potem mogę je wykorzystać np. na farsz do pierogów, czy krokietów. Ale dzisiaj pokażę Wam jak zrobić pulpety z gotowanego kurczaka i gotowanych warzyw z rosołu. Pulpeciki są delikatne, można je jeść podczas diety, doskonale nadadzą się dla dzieci, kiedy chcemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętłuszczu. Jeszcze raz zagotować, doprawić solą, pieprzem, przyprawą i maggi. Podawać z ugotowanym makaronem (najlepsze będą nitki). Ugotowane i oczyszczone ze skóry i kości mięso można wykorzystać do krokietów lub pierogów. Natomiast selera, pietruszkę i marchew zużyłam do sałatki jarzynowej. Rosół można udekorować natką pietruszki
Czerwień i błękittygodniu musi być.Wiem,że znana,ale czy może jej zabraknąć na moim blogu? Z pewnością nie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp Zapraszam więc po moją wersję surówki Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka
Niespełnione zdolności kulinarnenatkę pietruszki. Łączymy delikatnie, lekko studzimy, dodajemy żółtko, doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki kładziemy na środku farszu 2-3 strąki fasoli szparagowej. Formujemy krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Bób gotujemy w osolonej wodzie, przecieramy przez sito. Posiekany czosnek przesmażamy na oliwie
kgwjanczewoNaleśniki można przygotować na tysiące przepysznych sposobów, zarówno na ciepło i zimno, na słodko jak i wytrawnie, a dziś przedstawiam jeden z nich- pod postacią chrupiących krokietów wypełnionych farszem na bazie pieczarek i mozzarelli. Ja wykorzystałam mozzarellę w wiórkach, ale jeżeli zależy Wam na ciągnących się kawałkach sera po ugryzieniu, to polecam użyć mozzarellę w kulce i pokroić
Kraina Miodem Płynącawody i rozkładam go na desce. Przy jednej krawędzi układam pokrojone warzywa, łososia i sałatę. Zawijam do połowy, następnie składam boki do środka i zawijam do końca (jak krokiety). Postępuję tak samo z resztą składników. Składniki sosu mieszam i podgrzewam na wolnym ogniu przez 3-4 minuty. Sos powinien być odrobinę bardziej gęsty. Gotowe Spring Rolls podaję na jednym talerzu
Mango Papajasosie teriyaki 7 miejsce zajmują Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią 8 miejsce zajmują Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Na miejscu 9 znalazły się Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Na ostatnim 10 miejscu znalazło się Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Jeszcze raz smacznego Nowego roku! Karmel
karmelowyfaszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety z serem i pieczarkami __________________________________ #12 Tortilla
Kolejny blog o gotowaniubankietowymi i słodką sałatą Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką Pieczone ziemniaki z kiełbasą - danie z piekarnika Leczo z miksem papryk, pieczarkami i kiełbasą Leczo z cukinią i kiełbasą Krokiety z serem i pieczarkami Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną - ciepłe danie w 20 minut Szybkie i łatwe wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej
Słodkie okruszkifasolą Kremowa zupa z białej fasoli z grzybami Barszcz czerwony z suszonymi śliwkami Wigilijne pierogi Babci Stasi Wigilijny śledź w śmietanie Dziadka Edka Wigilijny barszcz z pieczonych buraków Krokiety z kapustą i pieczarkami na Wigilię Ryba po grecku na Wigilię Uszka z pieczarkami na Wigilię Karp smażony w ziołowej panierce Śledzie po cygańsku Kapusta z grochem Kapusta z grzybami
Weekendy w domu i ogrodzie