krokiety - 2464 przepisów (strona:122/165)

Zielone naleśniki z wołowiną, brokułami i sosem serowym 289

naleśniki możecie nadziać czym tylko chcecie. Może to być inne gotowane mięso albo jakieś surowe, przesmażone z warzywami. Farsz może być z samych warzyw albo grzybowo ryżowy jak w krokietach . Mam nadzieję, że zrobicie swoją wersję zielonych naleśników i będą Wam smakowały tak samo jak nam. Ktoś pewnie zaraz powie, że można usmażyć zwykłe, jasne naleśniki, ale czy z takimi

Smaczna Pyza
Gołąbki z ryżem i mięsem. 159

wykładamy naczynie żaroodporne.     Mięso mielimy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, ryż, przyprawy i ewentualnie doprawiamy solą. W każdy liść wkładamy porcję farszu i zwijamy (w podobny sposób jak krokiety), układamy ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Gdy gołąbki już są w naczyniu przykrywamy je pozostałymi liśćmi kapusty (ma to uchronić gołąbki przed ewentualnym przypaleniem) i zalewamy rosołem. Przykrywamy pokrywką

Rozpustne gotowanie
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. 143

nimi na obiad i wieczorem zamiast kolacji, a resztę zamroziłam by na wszelki wypadek mieć je pod ręką.      Jeśli zostanie nam trochę farszu to polecam przygotować krokiety z mięsem, kapustą i grzybami , a jeśli zostanie nam część ciasta to proponuję zrobić na deser pyszne pierogi z truskawkami .      Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem, kapustą

Rozpustne gotowanie
Gołąbki z młodej kapusty. 167

Mięso przekładamy do sporej miski, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, ryż, doprawiamy solą i pieprzem. W każdy liść wkładamy porcję farszu i zwijamy (w podobny sposób jak krokiety), układamy ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Gdy gołąbki już są w naczyniu przykrywamy je pozostałymi liśćmi kapusty (ma to uchronić gołąbki przed ewentualnym przypaleniem) i zalewamy rosołem. Przykrywamy pokrywką i wkładamy

Rozpustne gotowanie
Nem rán – WIETNAMSKIE SAJGONKI Z MIĘSEM, I WARZYWAMI 274

soli, pieprzu, chili i cukrem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Papier ryżowy moczymy po ok. 6 sekund w ciepłej wodzie, układamy na wilgotnej ściereczce, dodajemy porcję farszu i zwijamy jak krokiety. Tak do wykończenia składników. W woku rozgrzewamy olej na bardzo gorący i smażymy sajgonki po 3 sztuki naraz ( nie więcej ) do zrumienienia. Podajemy gorące z ulubionym sosem chili! Smacznego! UWAGA

Ostra na Słodko
Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami 178

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. W misce łączymy kaszę z cebulą i pieczarkami i doprawiamy solą oraz dużą ilością pieprzu. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. Przed podaniem podsmażamy, i podajemy z sosem

magiczna kuchnia Kasi
Krokiety z kapustą włoską 178

znikną grudki wlewamy wodę ,mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem) ,po ok. 2 min z każdej strony. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony

R'n'G Kitchen
Sajgonki z surimi i ryżem 144

siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą. Paluszki surimi przekrawamy na pół. Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej oliwie. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
naleśniki ze szpinakiem 147

doprawiamy solą i pierzem, mieszamy i ściągamy z ognia aby ser za bardzo się nie roztopił. Każdy placek naleśnikowy smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy np. w rulon jak krokiety. Opcjonalnie tak przygotowane naleśniki możemy zapiec jeszcze z sosem beszamelowym. składnik na sos beszamelowy: 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szkl mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa 100 g sera żółtego

Domowy Smak Jedzenia
Sajgonki ze szparagami i pomarańczową kaszą jaglaną 185

cytryny. Na koniec dodać soli i pieprzu do smaku. Dokładnie wymieszać. Papier ryżowy moczyć w ciepłej wodzie, aż będzie zupełnie miękki. Na środku papieru ułożyć farsz i zawinąć jak krokiet. Przekroić pod skosem na pół. Szparagi przekroić na połówki. Paprykę przyciąć w taki sposób by długość słupków odpowiadała długości szparagów. Równo pokrojone warzywa wcisnąć w każdą połówkę spring rolls

DefinicjaSmaku
Spring Rolls z szynką dojrzewającą, mango i kiełkami fasoli mung. 206

paluszek krabowy. Im więcej napchamy do środka tym lepiej :) Zwinąć spring rollsa do 1/3 długości. Następnie boki papieru ryżowego założyć do środka ( wzdłuż dłuższych boków szynki) i zwinąć jak krokiet. Tak samo postępować z kolejnymi. 5. Podawać same lub z ulubionym sosem. Smacznego

DefinicjaSmaku
Bazyliowe naleśniki z tuńczykiem i papryką 154

kilka minut do przegryzienia. Naleśniki smażyć na suchej patelni, po 30- 40 sekund z każdej strony (aż zaczną lekko brązowieć). Na naleśniku rozsmarować sos, ułożyć tuńczyka i zwinąć jak krokieta lub złożyć w trójkąt. Smacznego

DefinicjaSmaku
Spring rolls z krewetkami, mango, szpinakiem i sosem satay 223

stały sie miękkie. Na środku płata ryżowego układamy liście szpinaku, na szpinaku układamy trzy kawałki krewetek,na krwewtki sos satay, mango, ogórka, szczypior, oraz marchew. Zajgonka zwijamy jak krokiet, boki składamy do środka i zwijamy w rulon. To samo robimy z pozostałymi płatami ryżowymi. Można podawać same lub dodatkowo z ulubionym sosem np. słodkokwaśnym. Smacznego

DefinicjaSmaku
Naleśniki orkiszowe idealne - przepis podstawowy 349

Naleśniki - z szybko wymieszanych paru składników otrzymasz niewiarygodną ilość kombinacji smakowych. Wszyscy je lubimy, jako danie główne, na śniadanie, obiad i kolację. Idealne na krokiety, paszteciki, nawet na tort. Jednakowo powodzeniem cieszą się te słodkie jak i z wytrawnym nadzieniem. Dobry przepis to gwarancja, iż zawsze się udadzą. Idealne są cieniutkie, miękkie i elastyczne, można je dowolnie składać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety szwajcarskie 164

talerzu, odstawiłam na 2 h do lodówki Na każdy plaster mięsa kładłam na brzegu słupek sera żółtego, na niego słupek gorgonzoli, posypywałam papryką słodką i zawijałam kotlety jak krokiety.  Kładłam na rozgrzane masło, obsmażyłam na średnim ogniu.  Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem zapiekłam w piekarniku nagrzanym  do 180°C przez ok. 1/2 h. Zdjęłam pokrywkę

Kuchnia Prezydentowej