farszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Podstawą dobrych pasztecików zawsze jest ciasto. Przeważnie paszteciki, a właściwie krokiety robiłam z ciasta naleśnikowego, tym razem zrobiłam paszteciki z ciasta półkruchego. Poniżej przedstawiam przepis na pyszne maślane świąteczne paszteciki z kapustą i grzybami. Polecam, gdyż ciasto jest mięciutkie i bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMieszamy kaszę, cebulę i kukurydzę. Ew. doprawiamy do smaku. Każdy arkusz papieru moczymy kilka sekund pod strumieniem wody, odkładamy na deskę, nakładamy 1 łyżkę farszu i składamy podobnie do krokietów, tworząc płaskie sakiewki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju 5 minut z każdej strony
Smakuje zdrowoReszta do mięso drobiowe. Można dać szkielet, tuszkę. Ja daję dwie dolne ćwiartki, a mięso, które mi później zostaje, dodaję drobno pokrojone dzieciom do rosołu, a z reszty przygotowuję krokiety. Moja teściowa dodaje do rosołu skrzydełka indyka, a moja mama najczęściej gotowała rosół na kaczce i niestety, ja do dziś mam ciarki na wspomnienie tej tłustej zupy... ;) Dużo włoszczyzny
bistro mamabarszczu czerwonego jest duża ilość buraków oraz odpowiednia ilość wody. Ja zawsze na litr wody daję kilogram buraków. Barszczyk wychodzi idealny. Barszczyk możemy podać z różnymi dodatkami: pierogami, pasztecikami, krokietami czy ziemniakami z patelni. Jednak w Wigilię barszczyk smakuje najlepiej z uszkami. Przepis na uszka znajdziecie tutaj Zapraszam!!! Składniki: 1 kg buraków, 1 cebula, 1 marchewka, 1 korzeń pietruszki
Passion of Cookingpodgrzybków + 2 szklanki gorącej wody 1 jabłko 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól i pieprz sok z 1/2 cytryny* 2 łyżki octu (użyłam ryżowego)* do podania uszka, krokiety, kapusta wigilijna z suszonymi grzybami... Dzień przed przygotowaniem barszczu suszone podgrzybki zalewam wodą i odstawiam na 12 godzin, natomiast pół kilograma buraków owijam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym
Mango PapajaTradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami- nie tylko na Wigilijny stół. Farsz jest doskonały do łazanek, pasztecików, krokietów czy naleśników. Składniki na ciasto na ok. 35 pierogów: 35 dkg mąki pszennej płaska łyżeczka soli 2 żółtka 150 ml ciepłej wody łyżka masła ( wersja postna - olej lub masło roślinne) Farsz: 40 dkg kapusty kiszonej 15-20 g suszonych grzybów
Maślane ciasteczkoDWUWARSTWOWY MIELONE DEVOLAJE KURCZAK FASZEROWANY WAFLE PRZEKŁADANE GALARETKĄ RODZINNY PRZEPIS NA PASZTET GALARETA Z ŻOŁĄDKÓW KURZYCH ZALEWAJKA DOMKI Z PIERNIKA CIASTO Z PIERNIKAMI KREMOWE RAFAELLO BEZ PIECZENIA CIASTO DROŻDŻOWE KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI JAK ZROBIĆ KANDYZOWANĄ SKÓRKĘ POMARAŃCZOWĄ GRZANIEC NA CYDRZE PRZYPRAWA DO SERNIKA CIASTECZKA Z LAWENDĄ PIEROŻAŃCE ŚLEDŻ W ŚMIETANIE ROLADKI Z BOCZKIEM DIETETYCZNA ROLADA KOKOSOWA
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirisotto Penne a’la łazanki zapiekane z kapustą i maślakami Lazania z borowikami; scenariusz nowego filmu Potrawka z maślaków duszonych ze śmietaną SOS Z MAŚLAKÓW czyli prosty sos grzybowy Krokiety gryczane w sosie grzybowym Grzyby marynowane Tagliatelle z polędwiczką, borowikami, dynią i śliwkami Krem grzybowy/Mushroom cream 27 przepisów zebranych w akcji Na grzyby
Weekendy w domu i ogrodziechyba moje najlepsze krokiety jakie mogę jeść i jeść.Połączenie sera i pieczarek to dla mnie najsmakowitsze połączenie.Zapraszam!. Ciasto: ******************** 4 szkl.mąki 2 szkl.mleka 2 szkl.wody 2 jajka olej do smażenia Farsz: ****************** 1 kg.pieczarek 2 cebule masło do smażenia 50 dag.żółtego sera 1 jajo sóli pieprz Do panierowania: *** ************************* 2 jajka bułka tarta masło do smażenia ********************************** Przyrządzamy ciasto- Wszystkie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBuraki mogłabym jeść codziennie w każdej postaci. Kocham ćwikłę, barszcz ukraiński, czerwony do krokietów i od dziś uwielbiam buraki pieczone. Pierwszy raz je zrobiłam i są wyśmienite. Zrób je ze mną :) Składniki dla 2 osób: 6 średnich buraków rukola ser feta pestki dyni sos do pieczenia ( 30 ml octu balsamicznego, łyżka miodu, szczypta cynamonu, 30 ml oliwy z oliwek
Bike By Lifeprzefiltrowaną wodą. Przełożyć na talerz, by ostygły, a potem na kolejny talerz, dbając o to, by się nie zdeformowały. Podawać np. z zeszkloną cebulą. ------ Podobne: Samosy warzywne Krokiety z warzywami i kaszą gryczaną Pierogi z jarmużem, chrzanem i twarogiem
Weekendy w domu i ogrodziedrobną kostkę, a ser trzemy na tarce jarzynowej. Przygotowujemy nadzienie: kaszę, ogórki i ser żółty mieszamy doprawiając pieprzem i solą. Na naleśniki nakładamy nadzienie i zawijamy je, jak przy krokietach. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Jajka roztrzepujemy w rondelku i wylewamy na naleśniki. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, podpiekamy około 15/20 minut. Smacznego ☺ Ania i Marcin
Ania i Marcin gotująwiem jak u Was, ale u mnie bez barszczu nie ma Wigilii. Jest to obowiązkowa zupa. Taka już u mnie tradycja. A do barszczu koniecznie krokiety. Z kapustą i grzybami- nie mogłoby być inaczej. Ich przygotowanie nie jest pracochłonne, zobaczcie sami Składniki: naleśniki: 1 szklanka mąki 2 szklanki mleka 1 jajko odrobina soli olej do smażenia farsz
Z Majeczką w kuchni