koniec polecam Wam także moje przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej: Pełnoziarnista pizza orkiszowa - klik Tarta orkiszowa z brokułami i indykiem - klik Czekoladowe babeczki bez cukru - klik Zdrowe, odchudzone krokiety - klik Czekoladowe brownie z awokado - klik
Powiedz dietom nieciasno zawijać (ja zaczynam „od dołu”, tak by raz zawinąć mięso, potem składam boki, i dalej zawijam „po długości”) – sposób zawijania jak przy krokietach. W garnku ułożyć na dnie kilka liści kapusty, ciasno ułożyć gołąbki i zalać gorącym bulionem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Wyjąć gołąbki z garnka. W naczyniu żaroodpornym
Pociąg Do Kuchniprzygotowania krokietów użyłam mojego przepisu na szybkie naleśniki bez mleka . Do farszu użyłam tym razem mięsa gotowanego - gotowane udko z kurczaka i gotowany udziec z królika. I tak powstała nasza dzisiejsza kolacja. Dzieciaki zajadały ze smakiem, nam również bardzo smakowało. Przepis na naleśniki tutaj Farsz: kawałek gotowanego królika gotowane udko z kurczaka kawałek ugotowanej marchewki kawałek ugotowanej pietruszki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKiedy zostaje mięsko z rosołu na drugi dzień zawsze pojawiają się pytania: upiec i zjeść, przerobić na krokiety lub pierożki z mięsem, albo zrobić kluski nadziane mięskiem. Wybrałam ostatnia opcje :) Dawno nie było, a uwielbiamy te kluseczki w naszym domu. Jest przy nich odrobinka pracy, ale jak ma się dodatkową parę rąk w dodatku w postaci męskiej to całość
Gotowanie...to proste !kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane wszelkie dania smażone (w tym w szczególności smażone na głębokim tłuszczu np. frytki), a także chipsy, pizze, naleśniki, krokiety, itp. Jak widzicie muszę wyeliminować wiele wspaniałych składników, które bardzo lubię, do tego brak możliwości smażenia, czy chociażby przesmażania niektórych produktów w znacznej mierze ogranicza menu, dlatego będę musiała nauczyć
Codzienne Gotowanieprzeciąć na pół i delikatnie rozbić Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku. Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować z mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce, układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron
Camilla w kuchnisuchą, bez tłuszczu. W czasie kiedy patelnia się nagrzewała szybciutko nakładałam ser na każdego naleśnika, na środek truskawki z konfitury i składałam i zawijałam w identyczny sposób jak krokiety. Gotowe słodkie "krokieciki" ułożyłam na rozgrzanej patelni i trzymałam kilka chwil (chyba ok. 2-3 minuty) na każdej stronie. Uzyskałam charakterystyczne przypieczone paseczki. Naleśniki się dodatkowo podgrzały. Gorące ułożyłam
Blondynka Gotujekładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut tak aby się ładnie zarumieniły. Najlepiej smakują podane na ciepło. Jeżeli ktoś preferuje ostrą wersję tych krokietów to do farszu można dodać posiekaną ostrą papryczkę chilli. Smacznego
Podróż w kulinariaSmakowały Wam krokiety z chleba tostowego? Czas na spróbowanie tego chlebka w wydaniu koszyczków. Prezentuję dziś pyszne danie, które zaskoczy każdego. Robi się go niewiarygodnie szybko. Kanapeczki z chleba tostowego podane inaczej pięknie udekorują stół i zapewne zachęcą wszystkich do skosztowania. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę. Składniki: • 6 kromek chleba tostowego • 6 plasterków wędliny • Pół czerwonej papryki • 8 oliwek
Podróż w kulinarialepię z jagodami, wiśniami, truskawkami i czym się jeszcze da. Natomiast jeżeli zostanie nam np. z rosołu mięsko to warto również taki farsz przyrządzić. Ja wykorzystuję go również do krokietów lub do pyzów. ok 40dkg mięsa ugotowanego 1 cebula zrumieniona na maśle 1/2 szkl. wywaru, w którym gotowało się mięsko pieprz i sól do smaku ewentualnie warzywa z wywaru Mięso
Maślane ciasteczkoprzyprawy. Smażyć do czasu zeszklenia się cebuli.Zdjąć z ognia i przestudzić. Na naleśniki nałożyć po porcji grzybów i żółtego sera ( startego lub w plastrach), założyć brzegi i zwinąć. Krokiety zamoczyć w rozskłóconym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podawać na gorąco. Smacznego
Nie tylko w kuchnilesie. Cieszę się jesienią i zbieraniem grzybów...mogłabym godzinami siedzieć w lesie. Widoki, powietrze, radość z udanego grzybobrania. Niczego więcej mi nie trzeba. Na blogu pokazały się już krokiety z maślaków, teraz czas na marynowanie tych pysznych a jednocześnie niedocenianych grzybków. Polecam wersję z dodatkiem czosnku. Zapraszam :) Składniki: małe maślaczki Zalewa: 2 szklanki wody, ½ szklanki octu
Nie tylko w kuchnipołączona z remontem łazienki w domu; to nie sprzyja pisaniu bloga. Mogę to osobiście potwierdzić. Jednak udało mi się dzisiaj znaleźć chwilę na zrobienie czegoś nowego i innego. Mianowicie krokietów ze szpinakowego ciasta z farszem pieczarkowym. Z góry uprzedzę, iż nie będzie tak jak zwykło tu bywać, ponieważ mam tylko zdjęcia gotowej potrawy. Na farsz potrzebne
Kuba Gotujemarchewkę, brukiew, paprykę, por, szczypior, sałatę, makaron ryżowy, mięso drobiowe (w wersji wegetariańskiej pomijamy). Dodatkowo możemy posypać całość nasionami chia. Zakładamy boki do środka i zawijamy sciśle podobnie jak krokiety, czy gołąbki uważając, aby nie rozerwać papieru. Podajemy z sosem słodko kwaśnym lub innym (np. z orzeszków ziemnych) przekrojone ukośnie na połówki. Spring rolls z nasionami chia w wersji mięsnej
mojewypiekiinietylko