sernik - 18675 przepisów (strona:119/1245)

Sernik z musem śliwkowym 228

popróbować czegoś innego. Dla mnie sernik z musem malinowym, który prezentowałam  TU  to rewelacja, ale okazuje się, że eksperymentowanie otwiera przed nami nowe oblicza smaku. Sernik z musem śliwkowym to kolejny przepis, który polecam nie tylko dla smakoszy serników, ale  również  śliwek. Wypróbujcie i na pewno się rozsmakujecie w tym jakże pysznym serniczku(...)masy wykładamy na podpieczony spód brownie. Następnie łyżką układamy mus śliwkowy. Wierzch zalewamy resztą masy sernikowej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sernik zostawiamy do ostygnięcia, oczywiście piekarnik wyłączamy i lekko uchylamy drzwi. Sernik powinien być dobrze schłodzony, wtedy mus lepiej się trzyma. Jeśli sernik nam pęknie, możemy to miejsce

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z chałwową pianką i malinami. 135

taki najlepszy. Połączenie sernika z chałwą, malinami i czekoladą jest cudowne. Do tego bardzo cieniutkie kruche ciasto. Czy może być coś pyszniejszego niż kawałeczek sernika rozpływającego się w ustach? A jak jest u Was? Lubicie serniki? Zapraszam :) Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)koniec wsypujemy rodzynki i również delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Pianka:  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy pokruszoną chałwę i ewentualnie cukier puder do smaku i ubijamy

Izabelawkuchni
SERNIK ZEBRA PIERNIKOWA Z MUSEM Z PIECZONYCH POMARAŃCZY – 3 PIĘTROWY! 213

Królowa serników znów wkracza do akcji! :D Tak, tak, Wy już dobrze wiecie, ze to serniki są moją specjalnością! Na castingu do MasterChef jeden podbił serca jurorów …. kolejnym oczarowałam szefa w pracy ….i na jeszcze jeden nawet moja lekarka się załapała! hehehehe … Na serniki zawsze mam jakieś nowe pomysł i każdy, który robię – wychodzi(...)wykończenia mas. ( Tak robimy w malej i w dużej tortownicy ) Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 40 – 45 minut. Studzimy. MUS Z PIECZONYCH POMARAŃCZY: Przygotowujemy go, gdy serniki są już calkiem wystudzone. Umyte pomarańcze przecinamy na pół, pieczemy ok. 15 min/180C. Miąższ przekładamy do garnka, dodajemy ok. 3/ szklanki wody oraz cukier, gotujemy, wsypujemy galaretki i blendujemy

Ostra na Słodko
SERNIK Z MAKIEM 212

Sernik z makiem jest następstwem tego, że bardzo lubię połączenie sera z makiem i bardzo chciałam upiec taki sernik. Zależało mi na tym żeby był bez polewy i żeby się dobrze prezentował. Jeżeli chodzi o mnie to moje oczekiwania spełnił. Sernik, który widzicie na zdjęciach jest z połowy porcji i został upieczony w małej tortownicy o średnicy(...)zdaniem dodało mu to tylko uroku. To będzie jedna ze słodkich pozycji na moim świątecznym stole. Mam nadzieję, że spodoba się chociaż części z Was i również upieczecie ten sernik z makiem na zbliżające się Święta:). SERNIK Z MAKIEM /tortownica o średnicy 25 cm CIASTO 200 g mąki tortowej 1 jajko 100 g masła 50 g cukru

Pieguskowa Kuchnia
Sernik gotowany 651

Pyszny i łatwy do zrobienia sernik gotowany na herbatnikach to kolejne ciasto bez pieczenia, które świetnie sprawdza się latem. Sernik jest niezbyt słodki z delikatną nutą wanilii i przyjemną w smaku polewą czekoladową. Po zastygnięciu świetnie się kroi i wspaniale smakuje. Latem staram się jak najrzadziej korzystać z piekarnika i na deser przygotowuję ciasta bez pieczenia. Dziś zrobiłam(...)sernik gotowany na herbatnikach, który przypomina mi moje dzieciństwo, gdyż nie mając doświadczenia, próbowałam go przygotować i wychodziło mi coś kremowego, ale na pewno nie była to forma ciasta. Doświadczenie przyszło z czasem i teraz już wiem, jak należy gotować ser, a może raczej, jak nie należy go gotować. Podstawowym błędem jest gotowanie sera na zbyt dużej mocy palnika

Kuchcik gotuje
sernik na zimno z miętą, truskawkami,galaretką... 169

1 opakowanie, mleko 3,2% 500 ml, jogurt gęsty 300 ml/truskawkowy, pierniczki glazurowane 300 gram, mięta świeża siekana 2 gałązki, truskawki świeże 25 dag, galaretka poziomkowa 1 opakowanie sernik w proszku z opakowania wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko, dodać zimne jogurty, takie 2 gałązki świeżej mięty pałką blendera zmiksować tyle, aby mięta się rozdrobniła, następnie mikserem(...)miksować z 5 minut, tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć pierniczki, każdy skropić np. łyżeczką z herbatą, szybko wyłożyć na pierniki sernik i łyżką przycisnąć do dna umyte truskawki pokroić na plastry i rozłożyć na serniku delikatnie je wciskając w sernik galaretkę poziomkową lub inną rozmieszać w 450 ml gorącej wody, tężejącą wylać

W Mojej Kuchni Lubię
Delikatny sernik śmietankowy i niedziela w Zamku w Przegorzałach 138

olejek i sok z cytryny. Delikatnie miksujemy na wolnych obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy. Wygładzamy szpatułką wierzch masy. Tortownice wkładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy sernik przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150-160 C i w niej pieczemy sernik jeszcze przez 50 -55 min. Na 15 min przed końcem pieczenia(...)wierzch sernika wylewamy śmietankę zmieszaną z cukrem pudrem. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie schładzamy w lodówce. Dekorujemy dowolnie. Smacznego! Artykuł Delikatny sernik śmietankowy i niedziela w Zamku w Przegorzałach pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 969

right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno z truskawkami i galaretką – Składniki: ok. 60g herbatników Mini Betini 1 kg sera mielonego z wiaderka ok. 3/4 szklanki cukru pudru (ok. 100g) (*szklanka 250ml) 1 opakowanie(...)wanilinowego lub 16g cukru waniliowego 4 czubate łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku (*szklanka 250ml) 1,5 opakowania galaretki truskawkowej + 600ml wrzątku ok. 350 g truskawek   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno z truskawkami i galaretką – Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (twaróg wyciągnąć z lodówki najlepiej na 2 godziny przed rozpoczęciem wykonywania sernika). Cztery czubate

Kulinarne Przeboje
Wielkanocny bezglutenowy sernik bez cukru 126

krokami i już zastanawiam się co upiec aby było zdrowe, bez glutenu i bez cukru a jednocześnie wpisywało się w świąteczną tradycję. Mój wybór padł na sernik :-) Wielkanocny sernik Postanowiłam zmodyfikować nieco tradycyjne kaloryczne i słodkie wypieki, tak by sernik wpisywał się w moją dietę i nie pozostawiał wyrzutów sumienia. Składniki na małą tortownicę: Spód: 50 gram(...)dalej ucierać. Wyłożyć masę na ciasto w tortownicy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60-70 minut. Czas pieczenia pod koniec kontrolujemy, żeby się nam sernik zbytnio nie przypiekł. Sernik kroimy po ostygnięciu. A oto jak prezentuje się mój sernik po upieczeniu :-) Sernik z tego przepisu jest przeze mnie wypróbowany, w różnych wersjach

Marta próbuje
Sernik z brzoskwiniami 158

święta. Nie piekłam dużo, postawiłam więc na klasykę.  Przygotowany na kruchym cieście, według przepisu Teściowej. Delikatnie tylko zmodyfikowany o dodatkowe dwa białka w masie serowej, dzięki czemu sernik jest bardziej pulchny i wilgotny.  Beza na wierzchu i chrupiąca kruszonka są dopełnieniem całości.  Sernik to takie ciasto, które sprawdzi się zawsze. Czy są to święta, urodziny(...)wylewamy masę serową. Układamy pokrojone drobno brzoskwinie, na wierzch dajemy pianę ubitą z 5 białek ze szczyptą soli i szklanką cukru, a na końcu ścieramy pozostałą, mrożoną 1/3 ciasta. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160st C i pozostawiamy sernik jeszcze przez 55 minut. W trakcie możemy

Kuchnia w czekoladzie
Sernik Kapitański 263

zaproponuję idealną wersję na tą okazję - czyli Sernik Kapitański, na czekoladowo-kawowym spodzie, z dodatkiem likieru Advocat i czekolady śmietankowo-kawowej, zwieńczony warstwą bitej śmietany, posypanej delikatnie kakao. Sernik jest w smaku bardzo delikatny i kremowy, a Advocat w nim absolutnie nie dominuje, tylko jest miłym uzupełnieniem. Składniki (na tortownicę 22-24 cm): Spód: 100 g masła(...)proszek ) 2/3 szklanki likieru Advocat 100 g czekolady śmietankowo-kawowej ( dwuwarstwowej ) Warstwa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 2 łyżka cukru pudru Zaczynamy od przygotowania spodu sernika. Herbatniki zmielić lub rozdrobnić blenderem. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami i kawą. Musiałam tutaj zwiększyć ilość masła w stosunku do oryginalnego przepisu, ponieważ ciastka zupełnie mi się nie chciały

Świat Ciasta
Najlepsze serniki 162

świąt. Mam nadzieję, że któryś z prezentowanych serników przypadnie do gustu i tym samym pomogę Wam w wyborze świątecznego sernika. Trudno mi jest wskazać faworyta smakowego, gdyż wszystkie cieszą się dużym powodzeniem, zarówno wśród domowników, jak i moich gości. Wybrane serniki są zrobione z prawdziwego sera twarogowego i tylko z takiego otrzymacie po upieczeniu właściwy ich smak i konsystencję(...)wagę i go po prostu zmielić w maszynce. Dajcie znać w komentarzu, jeśli pomogłam w wyborze i jakie ciasto króluje na Waszym świątecznym stole 😊 Sernik z rodzynkami Sernik z masą krówkową (kajmak) Sernik Pina Colada Sernik w łaty Seromakowiec bez spodu

Kuchcik gotuje
Waniliowy sernik jaglany z rodzynkami 213

Sernik jest pyszny, w niczym nie różni się od serników z sera tradycyjnego a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie że jest lepszy. Ten sernik jest bardzo prosty i smakuje wybornie. Nikt nie poznał że to sernik z kaszą jaglaną, a opinie były bardzo pozytywne, aż takie że sernik zniknął błyskawicznie. Polecam popróbujcie koniecznie upiec sobie taki(...)sernik - jagielnik. Doskonały sernik na Pierwszy Dzień Wiosny. Waniliowy sernik jaglany z rodzynkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z rosą (bez rosy) ;P Sprawdźcie dlaczego :) 125

Chciałam zrobić sernik z rosą. To mój pierwszy taki sernik. Do tej pory mąż by zjeść jeden z jego ulubionych ciast jechał do swojej mamy. To fakt – moja teściowa jest niekwestionowanych autorytetem w tej dziedzinie. Ciasta, które potrafi wyczarować są niewiarygodne. Podziwiam ją za to. Ale ostatnio nie mieliśmy okazji pojechać do babci Ewy, więc chciałam zrobić(...)chłopcom ciasto. Trochę ambitnie podeszłam do zadania, bo na wielu polach mogłam polec. I poległam. Nie doczekałam się rosy. Po 15 minutach zniknęła połowa sernika. Pytałam w trakcie jedzenia czy im smakuje a oni milczeli. Gdy zjedli po dwa kawałki ledwie wydusili z siebie – pycha. Okazało się, że nie mieli czasu pochwalić, tak pochłonęła ich degustacja No więc mój

MojaQchnia.pl
Sernik z sosem malinowym 210

Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delikatny sernik bez spodu. W smaku jest po prostu obłędny! Najlepiej świadczy o tym fakt, że na drugi dzień musiałam piec drugi. Jego sekretem są: dobrej jakości ser, temperatura pokojowa składników, dobrze ubite białka i kąpiel wodna – czyli pieczenie sernika w towarzystwie parującej wody. Słodko-kwaśne przetarte maliny(...)wykładam jednym kawałkiem – dobrze jak papier wystaje ponad brzegi tortownicy). Na dno piekarnika wstawiamy dużą, głęboką blachę i wlewamy w nią cały czajnik wrzątku – woda parując nawilży sernik. Nad nią wstawiamy kratkę do pieczenia i ustawiamy na niej tortownicę z sernikiem. Pieczemy 10 minut, a po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150°C. Pieczemy jeszcze

Poezja smaku