trakcie roztrzepywania dodać paprykę sypką. Wszystkie składniki na sos mieszamy w naczynku. Na talerz wykładamy szpinak, melon, podlewamy sosem, posypujemy orzechami i parmezanem. Na górze układamy nasze parówkowe krokiety. Smacznego
BaRepasprzekładamy mięso, dodajemy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Szatkujemy drobno kapustę pekińską. Papier ryżowy namaczamy, układamy na nim porcję warzyw z mięsem i kapustę pekińską, składamy jak krokieta. Smażmy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron. Do przygotowania sajgonek użyłam papieru ryżowego, który otrzymałyśmy w ramach współpracy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkioblane konfiturą morelową i podane z bitą śmietaną i z pestkami granata, który idealnie orzeźwia to całe danie. Poza słodkimi naleśnikami uwielbiam wersje wytrawne, takie jak zapiekane naleśniki, czy krokiety, ale na śniadanie najlepsze są słodkie:) Polecam! Składniki: Naleśniki - 1,5 szklanki mąki; - 2 jajka; - 1 szklanka mleka; - sól, łyżeczka cukru - łyżka oleju do masy, - olej do smażenia Wszystkie składniki
dom-agi.plwiecie jestem ogromną wielbicielką szpinaku – zarówno w surowej wersji, jak i tego smażonego czy też w postaci farszów. Krokiety ze szpinakiem … szpinak smażony z czosnkiem, kurczak ze szpinakiem … makaron ze szpinakiem czy też różnego rodzaju zapiekanki goszczą u mnie dość często. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pierogi ze szpinakiem. A raczej ze szpinakiem i fetą
Ostra na Słodkosię soczewica, tym razem zielona. Ma ona niezwykle delikatny smak, a po ugotowaniu nie rozpada się jak czerwona. Będąc zamiennikiem mięsa idealnie nadaje się jako farsz do pierogów oraz krokietów, a także dobrze komponuje się z sałatkami. Oprócz witamin z grupy B zawiera potas, magnez, wapń oraz żelazo. Bardzo lubię soczewicę, dlatego często gości w mojej kuchni, mam nadzieję
Życie na widelcuwystudzeniu możemy zebrać zastygnięte oczka. Bardzo ważnym elementem rosołu jest makaron. Najlepiej przygotować go samemu. Przepis znajdziecie na naszym blogu:) Mięso z rosołu możemy wykorzystać do przygotowania pysznych krokietów wg przepisu Ani. Nic nie powinno się zmarnować. Przy stworzeniu wpisu pomogła mi książka “Poradnik pani domu” Rosół Drukuj przepis Drukuj z głównym zdjęciem Drukuj tylko tekst Składniki około
CoolinarniePLnaleśniki. Twaróg (najlepiej mielony) wymieszać ze śmietaną i cukrami. Na upieczone naleśniki nakładać farsz z twarogu i złożyć. Ja składam albo w trójkąty albo jak na zdjęciu w tzw. krokiety
Amatorka kuchennaChyba, że dodacie do zapiekanki mięsnej, jeśli taką planujecie:) Ale pietruszkę, marchew i seler możemy wykorzystać do tradycyjnej sałatki warzywnej. Mięso można zmielić i zrobić np. krokiety. Wszystko zależy od tego, w jakiej postaci było mięso. Skrzydełka można doprawić i na chwilę podpiec w piekarniku - to już Wasza inwencja twórcza:) Odcedzony i schłodzony wywar przelewamy do plastikowych pojemniczków
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comWychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek zależy od wielkości liścia Zwijamy najpierw od siebie... ... następnie z jednego boku... ... i drugiego Całość zawijamy jak krokiety Gołąbki układamy ściśle w garnku. Garnek można wyłożyć pozostałymi liści kapusty, ale ja tego nie robiłam. Całość zalewamy wodą w takiej ilości, aby wszystkie gołąbki był przykryte. Można dodać kostkę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwarstwę stanowi ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach. Na serze układamy dwie ćwiartki jajka lub małe ogórki konserwowe, co kto woli i zwijamy całość tak jak krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozeszły. Roladki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 minut w piekarniku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirozbijamy a następnie obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka. Układamy na każdym po 5 listków szpinaku a na nich plasterek sera feta. Całość zwijamy tak jak krokiety czyli boki zawijamy do środka a następnie zwijamy całość. Tak przygotowane panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibardzo lubiane i przez to dość często przygotowywane. Podaję je w różnych wersjach i postaciach. A to na wytrawnie, a to na słodko, a to wykorzystuję do przygotowania krokietów lub tak jak tym razem jako przekąski na jeden kęs. Takie przekąski przygotowuję najczęściej kiedy zostaną mi naleśniki np. z obiadu. Smaruję je wówczas serkiem, dodaję to co akurat mam pasującego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikoniec doprawić solą, papryką i ewentualnie koncentratem pomidorowym. Ciasto filo pokroić na prostokąty (dowolnej wielkości). Nakładać po plasterku sera, łyżce mięsa i łyżce szpinaku. Zawijać w podobny sposób, jak krokiety. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać na gorąco lub po całkowitym przestygnięciu. Doskonale smakują z pikantnymi sosami na bazie
Codzienna kuchnia niecodziennabloga? :) odp: Mąż mnie zachęcił abym uwieczniła swoje potrawy :D 2. Ulubione danie na obiad? odp: jest ich zdecydowanie zbyt wiele, ale niech będzie barszcz czerwony z uszkami bądź krokietem :D 3. Najważniejsze w życiu jest...? odp: miłość i dobre jedzenie 4. Najlepsze danie z kuchni polskiej ? odp: chyba każde, Flaczki i barszcz 5. Gotowanie czy smażenie
ClauditteMissCooking