krokiety - 2464 przepisów (strona:131/165)

Mięso mielone zawijane w cieście 202

makaronowe ciasto dzielimy na części.    Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki.    Na rozwałkowane placki nakładamy farsz.    Zwijamy placki tak, jak na krokiety lub naleśniki.    Zwinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.    Zalewamy rosołem - przepis na rosół również znajdziecie na naszym blogu, np. w przepisie na galaretkę z kurczakiem

Maminek kulinarny
Spring rolls 165

Świeże, orientalne, lekkie i pyszne spring rolls inaczej sajgonki lub krokiety wiosenne. Popularne danie kuchni azjatyckiej. Mogą być smażone lub tak jak moje, przygotowane na zimno w wersji light. To czym je wypełnimy, zależy tylko od naszej fantazji i upodobań. Mogą to by nasze ulubione warzywa, grzyby, mięso, krewetki itd. Podajemy je z sosem lub dipem. Idealne jako przystawka

Smakowity Blog Kulinarny
Rogaliki z kapustą i grzybami 243

Świąteczne rogaliki z kapustą i grzybami doskonale będą pasowały do wigilijnego czerwonego barszczu i zastąpią uszka z grzybami, tradycyjne paszteciki , czy krokiety z kapustą i grzybami. Podstawą tych pysznych rogalików jest kruche, maślane ciasto, które zostało nadziane farszem z kapusty i grzybów. Polecam. Przepis na 16 rogalików z kapustą i grzybami: Z 1,5 szklanki mąki pszennej wymieszanej z ½ łyżeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół drobiowy 267

przez sitko rosół jest bardzo czysty i klarowny. Mięso z rosołu można pokroić i podawać na talerzach razem z zupą i/lub wykorzystać w innych celach np. do pasty kanapkowej, krokietów, pierogów, pasztecików. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Domowa kapusta kiszona 200

sposób nie dostanie się powietrze przez co kapusta nam nie zgniję) po tym czasie kapustę zakręcamy i chowamy do lodówki - po czym szalejemy i gotujemy z niej bigos, krokiety i wiele innych pyszności z naszej domowej kapusty

Basia w kuchni
Domowa kapusta kiszona 176

sposób nie dostanie się powietrze przez co kapusta nam nie zgniję) po tym czasie kapustę zakręcamy i chowamy do lodówki - po czym szalejemy i gotujemy z niej bigos, krokiety i wiele innych pyszności z naszej domowej kapusty

Basia w kuchni
Tydzień w moim telefonie XXXXXXIII 133

Nowy tydzień zaczynam pozytywnie - oby tak się zakończył! * nowa praca, nowe możliwości  * świąteczne serduszka    * wieczór z Karoliną ze Stylizacje * mam i ja poszewki z Biedronki  * krokiety z kapustą i grzybami najlepsze   * kawka zawsze dobra * Andrzejkowy grzaniec  * pyszna sałatka z kaszą gryczaną - przepis już na blogu * pani kicia  Wspaniałego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Paszteciki z kapustą i grzybami 337

farszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Podstawą dobrych pasztecików zawsze jest ciasto. Przeważnie paszteciki, a właściwie krokiety robiłam z ciasta naleśnikowego, tym razem zrobiłam paszteciki z ciasta kruchego. Poniżej przedstawiam przepis na pyszne maślane świąteczne paszteciki z kapustą i grzybami. Polecam. Z 1,5 szklanki mąki pszennej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GRZYBOWY RARYTAS DO SŁOIKÓW 182

było cieszyć się tym bogactwem jesiennych lasów. Polecam przygotowanie takiego grzybowego rarytasu. Może posłuzyc jako dodatek do mięsnych dań obiadowych, ale takze świetnie sprawdzi się jako farsz do naleśników, krokietów, pierogów. Otwieramy słoik i w kilka chwil danie gotowe Składniki: 1,5 kg grzybów leśnych 0,5 kg marchwi 0,5 kg cebuli mały słoiczek koncentratu sól,pieprz-do smaku

Z Majeczką w kuchni
Kotlet de volaille'a 37080

Następnie obsypać filety solą i pieprzem.  Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.  Każdy słupek masła, układać na  filecie drobiowym.  Zwijać  filety jak  krokiety, spiąć wykałaczkami . Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.  Panierować devolay w mące, jajku i tartej bułce.  Smażyć de volaille'a  w głębokim tłuszczu

Kuchnia Danusi
Sajgonki z mieszanką orientalną 212

kawałki. Dodać do farszu i wymieszać. Arkusz papieru ryżowego zanurzyć na kilka sekund w ciepłej wodzie a następnie rozłożyć na talerzu. Łyżką nałożyć porcję farszu i zwinąć go jak krokiet. Tak samo postąpić z resztą papieru ryżowego i farszu. Gotowe ruloniki smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem sojowym lub sosem chili

Pasja Smaku
Kurczak w tymiankowym sosie na bulionie 223

Gotowany kurczak nie musi być nudny. Ilość potraw jakie robię z ugotowanego w rosole kurczaka jest już olbrzymia. Wszelkiego rodzaju potrawki, kurczak obsmażany, krokiety , farsze itd. Najłatwiej jednak odlać po prostu odrobinę mocnego rosołu, dodać masło, szczyptę mąki by zagęścić i zioła. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Spring rollsy. 174

desce. Nakładamy kawałki sałaty, pokrojone w słupki kawałki ogórka i marchewki, kilka gałązek szczypioru. Nakładamy troszkę gotowego sosu, na to usmażoną i przekrojoną na pół krewetkę. Całość zwijamy jak krokieta, naleśnika. Podajemy z kawałkami limonki, sosem sojowym/teryjaki i kawałkami  krewetek

Malinowe Pocałunki
Ziemniaczane krokiety 1037

mąka, bułka tarta olej Po gałkę muszkatołową zapraszamy do SKWORCU Wykonanie; Ziemniaki obieramy i gotujemy.Gdy ostygną ubijamy na gładko. Dodajemy masło, żółtka i przyprawy do smaku. Następnie  formujemy krokiety i obtaczamy w mące, jajku i na koniec bułce tartej. Smażymy na oleju z dwóch stron/ około 2 minut/.     /żródło Moje gotowanie

Anioły w kuchni
Pasta z kurczaka 2628

który pozostał z rosołu . Wielu osobom brakuje pomysłu, co zrobić z gotowanym mięsem z rosołu. Po pierwsze można go wykorzystać do przygotowania farszu, czy to do pierogów, czy do krokietów. Można też przygotować właśnie pastę z kurczaka z jajkiem, szczypiorkiem i majonezem. Inne propozycje na pasty do kanapek: Pasta z suszonych pomidorów Pasta z avocado i sałaty Pasta rybna

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię