Delikatny gulasz ugotowany z serc drobiowych z warzywami i suszonymi grzybami. Bardzo sobie cenię podroby z kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze większą ilość ( no bez przesady u mnie większa ilość to kilogram) i mam w zapasie na wszelki wypadek. Na serduszkach i żołądkach gotuje zupy ( a potem z ugotowanych robie pierożki lub krokiety).Wątróbka po za klasycznym II Daniem przydaje się do wszelkiego rodzaju past , pasztecików , farszów. Ale wracając do serdusze... czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Babcia często gotuje mi je do zupy i strasznie je lubię, więc musimy wypróbować taką wersję :)
Ja najczęściej robię krupnik na serduszkach - a potem wyławiam je i przerabiam na farsz do pierogów .
gulasz gotowy, po różnych eksperymentach kulinarnych, chętnie sięgam po stare, dobre przepisy... :)tan gulasz wyszedł idealny, troszkę zmodyfikowałam, jak to każda kuchara, coś musi dać od siebie, ale całokształt zachowałam ;)pozdrawiam, Beata