Odsmażane ziemniaki z nutka tymianku

Odsmażane ziemniaki z nutka tymianku

Odsmażane ziemniaki z nutka tymianku

Często zostają mi nadprogramowe ziemniaki. Nie ma żadnego problemu z ich wykorzystaniem. Robię sałatki, kopytka, knedle, Placki z gotowanych, krokiety , farsz do ruskich pierogów. Ale najbardziej lubię odsmażane na rumiano. W sezonie kiedy są młode małe ziemniaki specjalnie obieram ich więcej i gotuje by potem obsmażać na maśle w całości. Doprawiam je na różny sposób - kminkiem, rozmarynem, koperkiem, a ostatnio tymiankiem. Na prawdę są dobre i jako dodatek do II Dania i jako samodzielne danie np. z chłodniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
SMAKOWE KUBKI, 21 czerwca 2013 17:40:03

Absolutna prostota wzmacnia smak.Ziemniaki, pyry, grule , czy kartofle podane zwyczajnie-niezwyczajnie.Wystarczy.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.