Barszcz świąteczny czysty

Barszcz świąteczny czysty

Barszcz świąteczny czysty

Jak już mamy ukiszony barszcz to zrobienie barszczu czerwonego zajmuje nam chwilkę. Ja lubię taki czysty barszcz szczególnie na rozgrzewkę. Lubię też jako dodatek do krokietów, pasztecików jak i z uszkami. Jednak musimy pamiętać, że nie możemy zagotować barszczu ponieważ straci swój piękny kolor. Składniki: 1 buraczek  1 pietruszka  2 marchewki kawałek selera 2 liście laurowe Kamis  3 kulki ziela angielskiego Kamis 5 ząbków czosnku 0,5 l zakwasu buraczanego klik 1,5 l wody só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

świąteczne, świąteczne przepisy, pieczenie, barszcz, buraczki, seler, mielone, barszcz czerwony, paszteciki, warzywa, marchewka, krokiety, pietruszka, czosnek, zupa, boże narodzenie, cukier, barszcz z uszkami, mielone z warzywami, gotowana marchewka, pieczeń z mielonego, zupa z selera

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 4 grudnia 2013 16:46:45

Jejka jaki ma piękny kolor ! :)

Justyna Żak, 4 grudnia 2013 17:14:11

pyszny:) świetny kolor ma:)

Salvador Dali, 4 grudnia 2013 22:31:26

nigdy nie kisiłam.. Ale kolor to masz nieziemski!

Alina Waliczek, 4 grudnia 2013 22:33:24

Dziękuję.:)

Katarzyna Leśniak, 4 grudnia 2013 22:33:35

Nigdy nie kisiłam barszczu. Ale kolor masz boski po prostu!

Alina Waliczek, 4 grudnia 2013 22:35:11

Musisz spróbować ukisić, to bardzo łatwe a jaki smak i kolor.

Christopher Konkel, 5 grudnia 2013 06:37:28

Uszka już zrobiłem,teraz czas zrobić barszcz ( zakwas)

tu-tusia, 5 grudnia 2013 11:47:46

Jeszcze majeranek! Duuuużo majeranku ;) Uwielbiam taki barszczyk :)

Alina Waliczek, 5 grudnia 2013 14:29:16

Ja osobiście nie przepadam ale jak najbardziej majeranek do barszczu pasuje.