płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym serem oraz z osączoną z zalewy, kukurydzą. Farsz układamy na uprzednio usmażonych naleśnikach, zawijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, chwilę razem podsmażamy. Następnie wlewamy (cienkim strumieniem) mleko, cały czas mieszamy i gotujemy do momentu zgęstnienia
R'n'G Kitchenjednym brzegu naleśnika układamy kawałek łososia, boki naleśnika zwijamy do środka, a następnie zaczynając od brzegu, na którym umieściliśmy łososia, zwijamy naleśnik w rulonik. (Postępujemy tak jakbyśmy zawijali krokiety). Gotowe! ;) Życzę smacznego! :) Zapraszam do akcji
Czerwona Porzeczkaczęsto zostaje mięso z gotowanego kurczaka z rosołu? U nas tak, obieram je z kości i mrożę, potem mogę je wykorzystać np. na farsz do pierogów, czy krokietów. Ale dzisiaj pokażę Wam jak zrobić pulpety z gotowanego kurczaka i gotowanych warzyw z rosołu. Pulpeciki są delikatne, można je jeść podczas diety, doskonale nadadzą się dla dzieci, kiedy chcemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętygodniu musi być.Wiem,że znana,ale czy może jej zabraknąć na moim blogu? Z pewnością nie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp Zapraszam więc po moją wersję surówki Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka
Niespełnione zdolności kulinarnenatkę pietruszki. Łączymy delikatnie, lekko studzimy, dodajemy żółtko, doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki kładziemy na środku farszu 2-3 strąki fasoli szparagowej. Formujemy krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Bób gotujemy w osolonej wodzie, przecieramy przez sito. Posiekany czosnek przesmażamy na oliwie
kgwjanczewoNaleśniki można przygotować na tysiące przepysznych sposobów, zarówno na ciepło i zimno, na słodko jak i wytrawnie, a dziś przedstawiam jeden z nich- pod postacią chrupiących krokietów wypełnionych farszem na bazie pieczarek i mozzarelli. Ja wykorzystałam mozzarellę w wiórkach, ale jeżeli zależy Wam na ciągnących się kawałkach sera po ugryzieniu, to polecam użyć mozzarellę w kulce i pokroić
Kraina Miodem Płynącawody i rozkładam go na desce. Przy jednej krawędzi układam pokrojone warzywa, łososia i sałatę. Zawijam do połowy, następnie składam boki do środka i zawijam do końca (jak krokiety). Postępuję tak samo z resztą składników. Składniki sosu mieszam i podgrzewam na wolnym ogniu przez 3-4 minuty. Sos powinien być odrobinę bardziej gęsty. Gotowe Spring Rolls podaję na jednym talerzu
Mango Papajasosie teriyaki 7 miejsce zajmują Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią 8 miejsce zajmują Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Na miejscu 9 znalazły się Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Na ostatnim 10 miejscu znalazło się Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Jeszcze raz smacznego Nowego roku! Karmel
karmelowyfaszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety z serem i pieczarkami __________________________________ #12 Tortilla
Kolejny blog o gotowaniufasolą Kremowa zupa z białej fasoli z grzybami Barszcz czerwony z suszonymi śliwkami Wigilijne pierogi Babci Stasi Wigilijny śledź w śmietanie Dziadka Edka Wigilijny barszcz z pieczonych buraków Krokiety z kapustą i pieczarkami na Wigilię Ryba po grecku na Wigilię Uszka z pieczarkami na Wigilię Karp smażony w ziołowej panierce Śledzie po cygańsku Kapusta z grochem Kapusta z grzybami
Weekendy w domu i ogrodziebarszczyk nie może się gotować bo zrobi się bury a nie pięknie buraczkowy. Barszczyk doprawiam do smaku, solą, cukrem, majerankiem i sokiem z cytryny. Podaje go np. z krokietami lub pasztecikami! Smacznego
SMYKWKUCHNIkalmara otoczone panierką z ciasta. Można w ten sposób smażyć także mięsne czy rybne kotlety, skrzydełka i filety, panierowane lub nie, a także potrawy jarskie w postaci pierogów albo krokietów. Nawet słodkie potrawy, jak owoce w cieście, pączki, chruściki czy popularne „gniazdka” przygotować można techniką zatopienia we wrzącym oleju. Warto smażyć w ten właśnie sposób, o ile nie mamy zamiaru
WojnaNaSmaki.plierogi z rewelacyjnym farszem, kiszona kapusta duszona z cydrem, suszone jabłka, śliwki i borowiki oraz świeże boczniaki, którym możecie nadziać także naleśniki, krokiety, paszteciki i takie tam :) Ilość farszu w przepisie wystarczy do nadziania ok. 80 pierogów, jeśli nie potrzebujecie aż tylu pozostały farsz (lub pierogi) możecie zamrozić lub zmniejszyć ilość użytych składników. Składniki: Farsz
SzczyptaSmaQKiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami ok. 6-7 dni składniki: 10 kg kapusty 1/2 kg marchewki 20 dag soli 3 dag nasion kminku 3 dag nasion kopru włoskiego 2 jabłka szare Renety ok. 12 ziaren ziela angielskiego kamienny garnek dębowa
Ania i Marcin gotująróżnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie – naprzemiennie krokiety z kapustą i grzybami. / rogaliki z kapustą i grzybami , / kapuśniaczki/ – łazanki z kapustą i grzybami A na wigilijny deser podajemy: – struclę makową lub makowiec z kruszonką , czasami seromakowiec
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię