Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 250 g śledzi w oleju 1 pomarańcza 1 czerwona cebula 2 goździki sól, pieprz opcjonalnie(...)przyprawa do piernika wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka lub pół księżyce, przelewamy wrzątkiem a następnie zimną wodą. Pomarańcze obieramy, kroimy w plasterki a następnie kroimy na cztery części. śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Do słoika wkładamy goździki i układamy warstwami pokrojone pomarańcze, śledzie oraz cebulę. Każdą warstwę doprawiamy. Całość zalewamy olejem i schładzamy w lodówce przez
Domowy Smak Jedzeniawidow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety osączamy z oleju. Olej zachowujemy. Śledzie kroimy na kawałki. Rodzynki moczymy, odcedzamy. Olej łączymy z musztardą, posiekaną cebulą, pigwą, rodzynkami, pokrojonym w drobną kostkę, jabłkiem, przyprawą do piernika. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy(...)śledziami, przekładamy na minimum tydzień do lodówki
R'n'G Kitchenchyba jeden z najlepszych śledzi, jakie jadłam w życiu. Poważnie. Dajcie im postać z tymi wszystkimi dodatkami ze dwa dni w lodówce. Poezja, normalnie poezja. Składniki: 2 solone śledzie 2 małe czerwone papryki 1 cebula 100 g sera feta 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonego oregano 4 łyżki oliwy extra virgin (lub więcej) pieprz Śledzie moczymy godzinę(...)stopniach. Można je lekko skropić olejem rzepakowym. Po upieczeniu wkładamy je do plastikowego pojemnika i szczelnie zamykamy, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie obieramy je ze skóry. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Papryki kroimy w cienkie paski, ser w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski
Kardamonovybiałej ryby, farszu warzywnego i sosu pomidorowego. 6. Ryba po japońsku , czyli smażona ryba w cieście naleśnikowym zalana pomidorowym sosem wraz z dodatkiem papryki i ogórków konserwowych. 7. Śledzie po sułtańsku to połączenie cebuli, rodzynek i zalewy pomidorowej. Pamiętajcie o tym, że takie śledzie najlepiej smakują na drugi dzień po przyrządzeniu, ponieważ rodzynki muszą napęcznieć. 8. Śledzie pod pierzynką(...)sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą, ogórkiem konserwowym, jajkiem i buraczkami. 9. Sałatka śledziowa z kiwi i jajkami . Według mnie słodko-kwaśne kiwi idealnie pasuje do słonego śledzia, dlatego jeżeli wcześniej nie jedliście takiej sałatki to zachęcam Was do wypróbowania poniższego przepisu. 10. Śledzie z cebulą i suszoną żurawiną - marynowane wraz z dodatkiem ziela angielskiego, listków laurowych i goździków
UgotowaćŚledzie po kaszubsku to przysmak nie jednej osoby, lekko słodkawe śledziki, coś pysznego. Polecam prosty przepis. SKŁADNIKI : 1 kg. śledzi solonych 1,3 kg. cebuli 1/2 szklanka oleju 7 łyżek cukru 7 łyżek octu 10 % 1 słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki ostrego ketchupu 3-4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego kilka kulek pieprzu(...)PRZYGOTOWANIE : Śledzie moczymy w wodzie kilka godzin. odcedzamy i tniemy na małe kawałki. Cebulę kroimy w talarki. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy cebulę, liście, ziele, pieprz i cukier. Podsmażamy na małym ogniu aż zmięknie. Następnie dodajemy przecier i ketchup, dusimy wszystko kilka minut. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odkładamy aż sos ostygnie. Śledzie mieszamy z cebula
Kulinarne Fantazje MarioliŚledzie Halinki. To są śledzie z charakterem. Mieszanka ziół i cebuli w połączeniu ze śledziem jest świetną i wyrazistą w smaku przekąską podczas spotkań przy stole. Propozycja na święta i wiele innych okazji :) Składniki: *4-5 płatów śledziowych a'la matias * 1 duża cebula * 1/2 łyżeczki pieprzu ziarnistego * 1/2 łyżeczki jałowca * 1/2 łyżeczki ziela angielskiego * 1/3 szklanki oleju(...)szklanki octu Śledzie moczyłam w zimnej wodzie ok. 3 godzin. W tym czasie podmieniłam wodę dwa razy. Odsączyłam z wody i pokroiłam w paski ok. 2 cm. Zioła rozkruszyłam w moździerzu a cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam we wrzątku. W misce wymieszałam olej z octem oraz pokruszonymi ziołami. Dodałam ostudzoną cebulę oraz pokrojone płaty śledziowe. Wymieszałam
Pieprzyć z FantazjąWywodzi się z kuchni rosyjskiej, jest też jednak popularna w Polsce. Szuba, nazywana u nas śledziem pod pierzynką, to pyszna sałatka warstwowa, którą niedawno robiliśmy po raz pierwszy, wiemy już jednak, że na pewno pojawi się ona na naszym stole podczas świąt. Jest przepyszna. Przepis na szubę – śledzia pod pierzynką Składniki: 400 gramów wymoczonych matiasów, 1 cebula, 4 średnie(...)następnie obierz. W głębokiej salaterce najpierw ułóż starte na grubych oczkach ziemniaki, oprósz pierzem i solą, posmaruj równomiernie majonezem, wyłóż pół posiekanej cebuli, na nie rozłóż pokrojone w kostkę śledzie, na nich drugą połowę posiekanej cebuli, posmaruj majonezem, rozłóż starte buraki, oprósz solą i pierzem, posmaruj majonezem, wyłóż startą marchewkę, ponownie dopraw i posmaruj majonezem. Jajka obierz, przekrój na połówki
Kulinarna PolskaŚledzie, śledziki - lubicie? Bo ja bardzo :) Szczególnie w nietypowych odsłonach. I pomyślałby kto, że kiedyś śledzi nie jadłam. Te są z cebulką, żurawiną i orzechami włoskimi. Bardzo pyszne! Składniki: Zalewa: 1 szklanka wody 2 goździki 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1/3 szklanki octu Dodatkowo: 250 g płatów śledziowych a'la matias 1 cebula czerwona(...)żurawiny 50 g orzechów włoskich olej Przygotowanie: W garnuszku umieścić wodę i przyprawy, zagotować. Na małym palniku pogotować około 5 min, ostudzić. Gdy będzie chłodne, dodać ocet. Śledzie pokroić na kawałki 2 cm, włożyć do zalewy. Moczyć aż zbieleją, około 2 godzin. Odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w piórka, na sicie sparzyć wrzątkiem. W słoiku układać cebulkę, żurawinę, orzechy, śledzie
Kocham..lubię..gotuję..Śledzie w miodzie – to bardzo dobre połączenie smaków :) Odkąd znalazłam je na blogu Danka pichci, to zakochałam się w nich bez pamięci i są moim ulubionym przepisem na śledzie. Karnawał dobiega końca, więc polecam to danie wszystkim, którzy sz The post Śledzie w miodzie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojetniemy w pół. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru przez około 5 min. Przelewamy je zimną wodą i kroimy w 1,5 cm kawałki. 2 Śledzie kroimy w 1,5 cm paski, cebulę w drobną kostke. 3 Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy drobno posiekany koper. Doprawiamy do smaku i pozostawiamy na około dwie godziny(...)fasoli, mogą dodać kukurydzę z puszki. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisytniemy w pół. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru przez około 5 min. Przelewamy je zimną wodą i kroimy w 1,5 cm kawałki. 2 Śledzie kroimy w 1,5 cm paski, cebulę w drobną kostke. 3 Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy drobno posiekany koper. Doprawiamy do smaku i pozostawiamy na około dwie godziny(...)fasoli, mogą dodać kukurydzę z puszki. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyKoreczki to smaczna i szybka przekąska idealna na każdą imprezę. Dziś proponuję koreczki ze śledzia, ogórka konserwowego i papryki marynowanej. Są naprawdę pyszne a przygotowuje się je naprawdę szybko. Polecam. Składniki: * filety śledziowe a'la matjas * papryka marynowana * ogórki konserwowe * wykałaczki Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie około 3 godzin, co jakiś czas zmieniając wodę. Pokroić je na nieduże kawałki. Paprykę(...)również pokroić na kawałki wielkości mniej więcej kawałków śledzi. Ogórki konserwowe pokroić na grubsze plasterki. Na wykałaczki nakłuwać od dołu śledź- papryka-ogórek- papryka- śledź. Można udekorować świeżym koperkiem
Zrób to smacznie