misce roztrzepujemy jajka. Krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło jako dodatek do barszczu czerwonego lub jako danie główne np. z ketchupem
Qchnia po prostuwesele jest raz w życiu – dlatego też trzeba nim się nacieszyć. Smakowite jedzenie jest tym, co doskonałe. Podczas wesela są pewne tradycje – o północy podaje się barszcz lub rosół. Niektórzy wybierają na ten czas flaczki. Polskie wesela są wyjątkowe – trwają od popołudnia do rana, a kolejny dzień to poprawiny. Warto zarezerwować sobie czas na takie szaleństwa. Polacy
jakszef.plŻUR NA MAŚLANCE Z CHRZANEM Żur na maślance to zupełnie inna zupa od tradycyjnego żuru, a tym bardziej żurku, czy też barszczu białego. To bardzo sycąca i kwaśna polewka, którą doceni prawdziwy amator zakwasu i żurku. To zupa konkretna, ale bardzo pyszna, którą najlepiej serwować z jajkiem gotowanym. Żur na maślance będzie zdecydowanie lepszy, gdy Wasza maślanka... Artykuł Żur
Kuchnia Tomkasezonowych produktów. Jakie przepisy znajdziecie w książce? Znajdziesz tu przepis na bigos z cukinii, żurek, gulasz węgierski z boczniakami w roli głównej, placki z kiszonej kapusty(fuczki), barszcz z wędzonymi śliwkami, oraz jak zrobić majonez oraz bezę - który zawsze się udaje. Czemu powinniście ją mieć w swojej biblioteczce? Według mnie to najlepsza książka z kuchnią roślinną dostępna
Wylizany Rondeltygodniu nie gotuję już nic świątecznego. To znaczy nic na bloga, bo od jutra biorę się za gotowanie „normalne”. Przede mną jeszcze barszcz, dwie sałatki (sukienka panny młodej i jarzynowa), sernik. Za mną – uszka i pasztety. Resztę wyżebrzę już od teściów, poluję głównie na makiełki (makówki), reszta może dla mnie nie istnieć :). Uwielbiam robić sałatki, wszelakie
Kardamonovysezonowych produktów. Jakie przepisy znajdziecie w książce? Znajdziesz tu przepis na bigos z cukinii, żurek, gulasz węgierski z boczniakami w roli głównej, placki z kiszonej kapusty(fuczki), barszcz z wędzonymi śliwkami, oraz jak zrobić majonez oraz bezę - który zawsze się udaje. Czemu powinniście ją mieć w swojej biblioteczce? Według mnie to najlepsza książka z kuchnią roślinną dostępna
Wylizany Rondelpyszny przepis na kruche ciasteczka bożonarodzeniowe. Vanillenkipferl to kruche ciasteczka z nutą wanilii. Są one bardzo mocno związane z Bożym Narodzeniem. W Polsce klasycznym daniem Bożonarodzeniowym jest karp, barszcz z uszkami, tradycyjna sałatka jarzynowa, natomiast w Austrii Vanillenkipferl to klasyka świat. Te kruche ciasteczka znajdziecie również na Węgrzech, w Czechach i Niemczech. Waniliowe kruche ciasteczka to jeden z deserów, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naprawdę dobre wychodzą, gdy nie żałujemy grzybów. Dobra kapusta kiszona też jest bardzo ważna. Nie przepłukujemy jej, aby farsz był wyrazisty. Robimy na Boże Narodzenie, podane z barszczem są po prostu przepyszne. Przepis na krokiety z kapustą i grzybami Składniki: 600 gramów kapusty kiszonej, 100 gramów grzybów suszonych, 2 duże cebule, około 10 naleśników zrobionych według tego przepisu , olej
Kulinarna Polskadorsza czerniaka. Można do tej zalewy pomidorowo octowej włożyć smażone ryby po wigilijnej kolacji, gdy jakaś zostanie. U nas święta pachną tym co przygotujemy sami w kuchni. Czerwony barszcz z uszkami, karp smażony i w galarecie, śledzie na różne sposoby, sałatki, łazanki, kutia, sernik, makowiec… W tych wszystkich kuchennych zmaganiach pomoże Wam nasz blog. Dla nas gotowanie to pasja. Wzoruj
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlubicie, te krokiety z pewnością bardzo godnie je zastąpią. Krokiety mogą być nie tylko jednym z dań głównych, ale również pysznym dodatkiem do jednej z wigilijnych zup, np. czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody Gatitynasz makijaż był spójny z ubiorem. Liczy się całokształt. Nie zapomnij! Wykonując świąteczny makijaż nie można zapominać, że w święta dużo czasu spędzamy przy stole. Pyszne potrawy, czerwony barszcz. Jeśli chcemy przez cały czas wyglądać i czuć się dobrze w naszym makijażu, to niezbędne będą tu kosmetyki, które nie zmyją się podczas posiłku. Nie o to chodzi by co chwilę
Słodkie okruszkirównych kawałków (po ok. 6 cm dł.). Każdy kawałek panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Gotowe krokiety podajemy z barszczem czerwonym lub sosem grzybowym
Domowy Smak Jedzeniażadnych ograniczeń. Nawet słodkie farsze przecież będą dobrą opcją (nie wiem czemu, ale przyszedł mi do głowy farsz morelowy). Kombinujcie. Na razie uciekam, muszę powalczyć trochę ze zdjęciem czystego barszczu. Nie ma chyba gorszej zupy do sfotografowania, na dodatek jestem sama w domu, więc chętnych do pomocy brak. Będę tutaj znowu pojutrze. Trzymajcie się ciepło, pa. Składniki: 1 arkusz ciasta
KardamonovyKapuśniaczki, czyli małe paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami to najlepszy dodatek do barszczu. Zazwyczaj robię je z ciasta drożdżowego, ale tym razem postanowiłam coś zmienić i kapuśniaczki zrobiłam z ciasta z dodatkiem piwa. Ciasto to jest bardzo proste, a do jego zrobienia potrzebujemy tylko 4 składników. Kapuśniaczki upieczone z ciasta piwnego są kruche i delikatne. To ciasto przypomina swoją
Danka Pichci