Składniki: naleśniki: mąka 3 szklanki, jajka 2 sztuki "M", cukier i sól po 1 łyżeczce, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra, olej rzepakowy 8 łyżek farsz: ryż ugotowany 2 woreczki, papryka 3 sztuki średnie, cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 5 sztuk, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, twaróg półtłusty 250 gram kostka olej rzepakowy do posmarowania - ile potrzeba, tarta bułka do posypania - ile potrzeba Do dzbanka blendera wsypać mąkę, cukier, sól, dodać jajka, wlać ... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...