mielone - 47549 przepisów (strona:111/3170)

KLOPS Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM Z SOCZEWICĄ 146

czerstwej bułki, np. kajzerki 1 jajko +1/2 szklanki mleka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy Dijon przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1/2 łyżeczki: mielonego kminu rzymskiego, kolendry i suszonego oregano gałązka rozmarynu 1-2 łyżki oleju do smażenia SOS POMIDOROWY 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili / można dać mniej(...)zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Dokładnie odciskamy. Przekładamy do miski. Wprost do miski ścieramy na tarce (o grubych oczkach) cebulę i 2 ząbki czosnku. Dodajemy mielone mięso, jajko oraz przyprawy i musztardę.  Dokładnie wyrabiamy i w zwilżonych woda dłoniach formujemy okrągłego klopsa.  Na małej patelni mocno rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Kładziemy klopsa

cool and minty
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami 182

idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Makaronowe rurki można faszerować różnego rodzaju mięsami, serami lub warzywami. Pomysłów jest mnóstwo! Polecam Składniki: około 21 rurek cannelloni 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża czerwona papryka 1/2 dużej cukinii 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy(...)mleka 2 łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Dodatkowo: 100 g parmezanu Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dołożyć mielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, cynamon, rozmaryn, oregano i szczyptę soli. Lekko podsmażyć, od czasu do czasu mieszając. Dodać drobno pokrojoną paprykę i cukinię, chwilę podsmażać. Następnie dołożyć

Oryginalny smak
Spaghetti bolognese 148

sól, pieprz, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego, szczypta cukru olej bazylia Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać marchewkę, podlać odrobiną wody i dusić. Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, i przyprawą. Mięso

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 149

Uwielbiam kotlety każdej maści i prawie każdego składu! moja miłość do kotleta zaczęła się od maminych mielonych, w których mama miała mistrzostwo, na wszystkich wyjazdach to zawsze ja zjadałam mielone z talerzy innych dzieci (oczywiście za ich zgodą). Od kiedy zaczęłam sama gotować zwykły mielony stał się mniej zwykły. Do mięsa dodawałam rozmaitych składników(...)końcu zaczęłam robić mielone bezmięsne.  Dzisiejszy przepis jest zmodyfikowanym pomysłem jaki znalazłam w    .Składników właściwie nie zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli, odcedzona 1 cebulka szalotka pół główki brokuła 2 duże jajka 100 ml bułki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sos z mielonej wołowiny z ziemniakami 137

Kuchnię szkocką lubię przede wszystkim za jej prostotę i nieskomplikowane, domowe potrawy. Jednym z takich dań jest sos z mielonej wołowiny z ziemniakami , czyli mince and tatties. ( Mince - mięso mielone, a właściwie siekane, tatties - to po szkocku ziemniaki ).  Danie jest łatwe do przygotowania i nie wymaga wielu składników czy wyszukanych przypraw. Jest to po prostu(...)ziemniakami. Jest to proste, domowe, rozgrzewające jedzenie i mimo niewielkiemu dodatkowi przypraw jest niezwykle smaczne. Danie będzie idealne na późny obiad czy kolacje na ciepło. Polecam! Sos z mielonej wołowiny z ziemniakami Składniki:  500g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 1 łodyga selera naciowego 2 marchewki 500ml bulionu wołowego 1 łyżka sosu worcestershire

Codzienne Gotowanie
Rolada z mielonego mięsa na patelni 171

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 600g mięsa  mielonego 2 jajka 100g żółtego sera 3 łyżki  płatków owsianych - błyskawicznych ( lub bułki tartej ) sól ,pieprz do smaku 150g surowej kiełbasy mała cebula 200g mrożonego groszku lub ze słoiczka 3 łyżki oleju z oliwek papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać dokładnie  mięso mielone,jajka,płatki owsiane ( lub bułkę(...)tartą  ),sól i pieprz do smaku. Posypać  bułką tartą papier do pieczenia (kawałek o formie prostokąta) i przy pomocy widelca rozprowadzić równomiernie mięso mielone  na całej powierzchni papieru.  Rozmieścić plastry boczku na mięsie . Kiełbasę obrać ze skórki i ułożyć razem z serem na krawędzi mięsa od której rozpoczniemy zawijanie rolady. Pomagając sobie papierem

zielonacukinka
Zupa z pora z mięsem mielonym 157

zamiast tych składników można dodać także serki topione. składniki: 2 l bulionu 2 duże cebule 700 g pora ( biała i jaznozielona część ) 500 g mięsa mielonego, u mnie mielona karkówka 1 łyżka tymianku 2 listki laurowe sól 1 łyżka oleju 2 łyżki masła  100 g sera cheddar 100-150 ml smietanki 30 % Cebule pokroić w niedużą kostkę(...)jest duży to w pół plasterki. W garnku rozgrzać masło. Zeszklić pokrojoną cebulę a następnie dodać pora. Chwile wszystko przesmażyć. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso mielone. Krótko aby mięso tylko ziemniło kolor, łopatką mięso rozdrobnic aby nie było wielkich zlepionych kawałków. Zawartość patelni przełożyć do garnka. Całość zalać bulionem. Dodać listki laurowe i tymianek, gotować

Monia miesza i gotuje
Bakłażany faszerowane mięsem i serem 149

pomidorowym. Danie smakuje obłędnie! Nikt nie jest głodny Dziś serwuję kuchnię grecką Smacznego Składniki: 4 średniej wielkości bakłażany 4 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana cebula 300 g mięsa mielonego wołowego, wieprzowo-wołowego lub z indyka 300 g pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże pieczarki ząbek(...)ogniu bakłażany, aż będą brązowe. Odłóż je do ostygnięcia. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i posiekany czosnek, dodaj starte na tarce umyte pieczarki. Smaż chwilę następnie dodaj mięso mielone i smaż aż zbrązowieje. Bakłażany przetnij wzdłuż na pół, przy pomocy łyżeczki wydrąż miąższ. Pokrój go w kosteczkę i wraz z pomidorami i koncentratem pomidorowym dodaj do mięsa

Zasmakuj Kuchni
Empanadas z meksykańskim farszem 140

puszka fasoli czerwonej kidney 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego chili, sól, świeżo mielony pieprz 4 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot WYKONANIE Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wsypać do głębokiej patelni. Dodać mięso mielone, całość polać oliwą i smażyć mieszając, aż mięso nie będzie surowe, a cebula

Passions hobbies life
Makaron z mięsem mielonym i kapustą 165

makaronu 2 cebule 3 ząbki czosnku olej do smażenia kminek mielony sól, pieprz Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić kapustę, podsmażyć. Następnie podlać wodą, dusić aż kapusta będzie miękka.   Na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, następnie dodać mięso mielone. Całość razem smażymy, aż mięso nabierze ładnego brązowego koloru

magiczna kuchnia Kasi
Klopsiki mięsne w occie 136

smażenia mielona słodka papryka sól, pieprz zalewa 4 szklanki wody 200 mla octu 4 łyżki cukru 3 łyżeczki soli 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu 2 cebule Wykonanie: Wszystkie składniki na zalewę zagotować, cebulę pokroić w piórka, wrzucić do zalewy. Cebulę, czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Do miski wrzucić mięso mielone

magiczna kuchnia Kasi
Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym 2285

porcji: 12 sztuk (4 – 6 porcji) Składniki: 700 g ziemniaków 3 – 4 łyżki mąki pszennej 3 – 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko ½ łyżeczki soli Farsz: 300 g mięsa mielonego 1 cebula 3 łyżki masła szczypta soli szczypta pieprzu Sos pieczarkowy: 300 g pieczarek 100 ml śmietanki 18 % 2-3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta pieprzu szczypta soli Dodatkowo(...)smażenia Przygotowanie: Ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pokroić w drobną kostkę cebulę i podsmażyć na maśle przez kilka minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć. Farsz doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. W między czasie przygotować sos pieczarkowy (przepis na sos znajduje się poniżej). Ziemniaki ubić. Dodać do nich

KuchniaWeDwoje.pl
Pulpeciki w sosie dyniowym 156

bardzo smaczne połączenie smaków. Warto dodać, że sos dyniowy jest idealnie kremowy i mocno sycący. Zachęcam do przygotowania 😀 Składniki na 4-6 porcji: co najmniej 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki wieprzowej 300 g upieczonej (waga bez skórki!) dyni hokkaido ( jak upiec dynię - zajrzyjcie TUTAJ ) 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2,5-3 szklanki(...)dodać listek laurowy, ziele angielskie, podsmażoną cebulkę i przyprawy (sól, pieprz i suszone pomidory z dodatkiem czosnku oraz bazylii). Gotować na średnim ogniu. W międzyczasie do miski przełożyć mięso mielone, dodać bułkę tartą, wbić jajko i wsypać przyprawy (sól, pieprz oraz ostrą paprykę). Dokładnie wymieszać mięso. Z przygotowanej masy formować niewielkie kulki, które należy obtoczyć w małej ilości

Ugotować
Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku 97

łyżeczki mielonego kminu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej Do dużego garnka wlewam wodę. Solę ją. Wkładam całą główkę kapusty włoskiej – wcześniej nacinam jej liście, żeby odeszły od gołębia. Po kilku minutach – gdy widzę, ze liście są już miękkie wyjmuje pojedynczo na durszlak i pozwalam im ostygnąć. Do dużej miski wkładam mięso mielone, ugotowany ryż(...)wbijam jajko, dodaję sól, pieprz, kminek mielony, cebulę zeszkloną z czosnkiem na oleju. Mieszam wszystko. Układam w naczyniu żaroodpornym kilka liści, układam koło siebie gołąbki. Wlewam do naczynia 1 szkl. bulionu warzywnego. Zakrywam folią aluminiową. Pieczkę w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut.   Artykuł Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku pochodzi z serwisu Moja Qchnia

MojaQchnia.pl
Leczo z cukinią i mięsem mielonym 140

bardzo pomidorowe w smaku. Idealnie sprawdzi się jako danie na delegację (wystarczy gorące leczo wlać do słoików i od razu zakręcić wieczka).   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 duża cebula 3 młode cukinie (wagowo około 1 kg) 2 duże papryki, np. żółta i zielona 5 małych pomidorów malinowych 250 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz(...)kawałki. Pomidory nakroić na krzyż, zalać wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulkę. Gdy lekko się zeszkli to dodać mielone mięso. Smażyć, co jakiś czas mieszając. Podczas smażenia, mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie dodać papryki. Całość chwilę smażyć. W międzyczasie, z młodych cukinii odciąć końcówki i pokroić

Ugotować