mielone - 47549 przepisów (strona:103/3170)

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 711

smaczne. Wychodzi ich sporo, więc obiad na kilka dni mamy z głowy. Podbijają każde imprezy i święta.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone drobiowe ok. 1 kg.  mięso mielone wieprzowe ok. 0.5 kg.  kasza manna 3 łyżki jaja 2 sztuki kapusta pekińska 1 główka ryż(...)ugotowany 3 woreczki  cebula 1 sztuka sól 1 płaska łyżka przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka pieprz mielony 1 łyżeczka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia bulion drobiowy lub warzywny ok. 1.5 litra  przecier pomidorowy 1 słoiczek ~~METODA~~ Mięso mielone ze sobą wymieszać. Dodać sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Dokładnie wyrobić mięso. Najlepiej odstawić

Kuchnia Paulettes
Mielone drobiowe z kurkumą 160

Dziś kotlety mielone , które bardzo lubimy , są często na naszym stole , w różnej postaci oraz z różnymi dodatkami , dziś zapraszam na kotlety mielone z kurkumą , smakują bardzo fajnie , szybko zostały zjedzone , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki  300 dag mięsa mielonego z indyka  2 jajka  1 duża cebula  1 ząbek(...)kotlety średniej wielkości i obtaczamy w bułce i na rozgrzaną oliwę wykładam , smażę na małym ogniu po obu stronach na złoty kolor , i tak postępuje do wykorzystania naszego mięsa mielonego. Po usmażeniu nasze kotlety są gotowe do podania

Mój Smak
Sos paprykowy z mięsem mielonym 246

słoików na zimę. Warto robić samemu przetwory do słoików, zimą nie tracimy pienię dzy na drogie warzywa. A papryka jest zimą bardzo droga. Gęste sosy paprykowe z mięsem mielonym są idealnym dodatkiem do makaronów, czy wszelakich klusek, kopytek. Sos paprykowy smakuje też z chlebem. Tym razem ten pyszny sos paprykowy z mięsem został przygotowany do klusek serowo-ziemniaczanych . Polecam(...)też zupę paprykową z wołowiną . Jak przygotować pyszny domowy sos paprykowy z mięsem mielonym do klusek, makaronów, kopytek, kasz czy ziemniaków? Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego np. łopatka,karkówka 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku 200 g pasty paprykowej, 200 ml soku pomidorowego, 50 ml domowego sweet chili sauce do smaku sól, pieprz czarny, oregano 1 łyżka oleju, Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wrap a’la krokiet 178

będę robić naleśników tylko zawinę to w placki wrap-owe. I tak oto wyszedł mezalians włosko-meksykański ale baaardzo smaczny. Składniki: 4 placki wrap pół kg mięsa mielonego z szynki mała puszka kukurydzy mała cebula szpinak cała paczka kilka czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g sera gorgonzola picante (opcjonalnie – ja dałam) 2 łyżki(...)łyżeczka soli ziołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: 1.Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko posiekaną w kostkę cebulę i dodajemy mięso mielone. Po kilku minutach podlewamy mięso wodą i chwilkę dusimy. Kiedy mięso zmięknie dodajemy przyprawę suszone pomidory i czosnek, majeranek, paprykę słodką, pół łyżeczki soli ziołowej, zioła prowansalskie

Mama z miasta
STRUCLA MAKOWA, STRUCLA Z MAKIEM, MAKOWIEC 8642

gotować ok.20-30 minut, a następnie 2-3-krotnie zmielić. Ja od kilku lat używam już tylko suchego maku mielonego. Do przestudzonego maku (po kilku minutach) dodaję roztopione masło, oraz pozostałe składniki: rozdrobnione orzechy laskowe, płatki migdałów, powidła, ksylitol, jajka, mielone migdały (i orzechy), olejek i całość dokładnie mieszam. Ciasto drożdżowe: - 300g mąki orkiszowej typ750 - 1 żółtko

Smaczne Zdrowe
TORCIK MIĘSNY PRZEKŁADANY CUKINIĄ 166

kasza jęczmienna 1 torebka boczek parzony 150 gram cebula 1 szt.  masło 2 łyżki  sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 1 łyżka Warstwa II: cukinia mała ok. 300 gram Warstwa III: mięso mielone wieprzowe 400 gram oregano 1 łyżka przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1/3 łyżeczki olej 2 łyżki Metoda(...)kosteczkę, boczek przyprawić solą i papryką. Następnie podsmażyć na maśle. Kiedy się zarumieni dodać cebulkę i dusić na małym ogniu ok. 5 min.  2.  Mięso mielone doprawić oregano, solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Smażyć około 20 minut na średnim ogniu.  3. Kaszę wymieszać z cebulką i skwarkami

Kuchnia Paulettes
PIECZEŃ Z KURCZAKIEM 155

kurczaka, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego , ½ łyżeczki majeranku, 1 łyżka majonezu, 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka sól, pieprz WYKONANIE Kurczaka tniemy na mniejsze paski, marynujemy w majonezie i przyprawie do kurczaka. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, czosnkiem przeciśniętym przez przez praskę, bułką tartą i jajkami, wyrabiamy(...)dokładnie masę. Przekładamy na dno formy do 2 foremek (lekko wysmarowanych olejem) po połowie masy z mięsa mielonego, układamy kawałki kurczaka, przykrywamy resztą mięsa mielonego, posypujemy majerankiem. Pieczemy 40 min w 180 stopniach

słodki bratek
Kotlety mielone z oliwkami 151

dziś wypadło na fantastyczne a zarazem smaczne kotlety mielone z dodatkami , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu , oraz miłego dnia dla wszystkich kochani . Składniki  400 dag mięsa mielonego ( wieprzowe ) 1 cebula  1 szalotka  ząbek czosnku  2 jajka  1 łyżka musztardy francuskiej  20 sztuk oliwek zielonych  1 bułka czerstwa  1 łyżeczka(...)smażenia  1 szklanka mleka  2 szklanki bułki tartej ( do panierowania ) Wykonanie   Na wstępnie czerstwą bułkę zanurzamy w mleku aż nam bardzo dobrze zmięknie , następnie mięso mielone przekładam do miski i dodaje nasze składniki , sól , pieprz ziołowy oraz czarny , jajka , musztardę francuską , oliwki pokrojone w kosteczkę , czosnek stary na tarce o drobnych oczkach , cebulkę oraz

Mój Smak
Mielonka wieprzowa 159

mięsa. Mięso z golonki mielimy na sitku 4 mm. Z łopatki pozyskujemy jak najwięcej mięsa chudego które tniemy w paski resztę tłustego mięsa mielimy na sitku 4 mm. Ja pozyskałem 0,8 kg chudego mięsa Mięso mielone i krojone solimy i peklujemy z dodatkiem wody w osobnych pojemnikach czas peklowania 8-12 godz. Następnie wszystkie przyprawy dodajemy(...)mięsa mielonego i dokładnie mieszamy potem dodajemy mięso pokrojone i ponownie dokładnie mieszamy mięso musi się dobrze kleić . Odkładamy do lodówki na 5-8 godz. Po tym czasie napełniamy np. praskę i osłonki. Parzenie Woda 75-80 stopni i parzymy do momentu uzyskania 68 stopni w wyrobie Studzenie 15-20 min w zimnej wodzie dalsze studzenie przeprowadzamy w lodówce

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
PASZTET Z MIĘSA MIELONEGO I CUKINII 301

mięsa mielonego (u mnie łopatka) 20 dkg startego na oczkach sera żółtego 2 starte ząbki czosnku 3 całe jajka 1-2 średnie cebule drobno posiekane (bądź starte na oczkach) 1/3 szkl. oleju sól (do smaku) pieprz trochę  majeranku trochę tymianku natka pietruszki lub koperek Wykonanie:  W misce mieszamy: cukinię, mięso mielone, ser żółty, cebulę, żółtka(...)masa jest dostatecznie słona (dużą rolę odgrywa tutaj gatunek sera - czasem jest bardziej słony bądź ostry, czasem mniej) można spróbować odrobinę masy. Ja jednak (podobnie jak przy smażeniu mielonych) formuję sobie małą kuleczkę i delikatnie podsmażam ją na odrobinie oleju. Po usmażeniu wiem czy moja pieczeń jest odpowiednio doprawiona. Masę nakładamy do aluminiowych keksówek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
MIELONE KOTLECIKI Z KURCZAKA 172

Delikatne i mięciutkie kotleciki drobiowe z mielonego mięsa kurczaka. Z dodatkiem smażonej cebulki, czosnku i mielonej kolendry. W panierce z tartej bułki, parmezanu i odrobiny czarnego pieprzu.  Łatwe w przygotowaniu. Szybko znikają z talerzy. Najlepiej smakują z ziemniaczkami purée i mizerią z ogórków. SKŁADNIKI / około 12 kotlecików 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku / starte(...)ewentualnych kostek. Kroimy na kawałki i razem z podsmażoną cebulką i czosnkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką mielimy w maszynce z sitkiem o dużych oczkach ( ewentualnie można też zmielić w malakserze) Gotową masę wykładamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz i mieloną kolendrę. Wyrabiamy dłońmi na jednolitą masę. Łyżką nabieramy porcje masy (jeśli jest za rzadka można schłodzić

cool and minty
Mielone na bogato 132

mielone na bogato, czyli trzy w jednym. Kotlety z komosą ryżową, brokułem i parmezanem zapiekane w piekarniku. Do tego sos pomidorowy i posiłek gotowy :) 500 g mięso mielone z indyka 300 g brokuły gotowane 30 g tartego parmezanu 150 g komosy ryżowej 1 jajko kurkuma, czubryca, sól – do smaku Komosę gotujemy w 300 ml wody(...)dodatkiem kurkumy. Brokuły gotujemy na pół twardo, al’dente. Po ugotowaniu komosę mieszamy z mięsem mielonym, serem i jajkiem. Brokuła kroimy drobno i dodajemy do masy. Doprawiamy do smaku solą i ziołami. Formujemy kulki i układamy na blasze, na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut, jeśli możemy, na koniec – grillujemy przez

Kucharzyca
Faszerowany schab pieczony w boczku 261

z łopatki 1 mała cebula 1 jajko 4 łyżki sosu z pieczonej papryki ajvar 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płatków owsianych sól pieprz kolorowy papryka słodka mielona Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami nadzienia. Dobrze doprawić i wyrobić mięso. Schab naciąć w środku długim i ostrym nożem. Wypełnić środek przygotowanym nadzieniem

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana mielonym mięsem 158

papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa mielonego   Cukinię dokładnie umyć, obciąć twarde końcówki i przeciąć wzdłuż na dwie równe połówki. Obie połówki cukinii wydrążyć za pomocą łyżki. Wydrążoną stronę oprószyć solą (aby puściła sok, który następnie należy wylać i osuszyć dno "łódeczki").   Mięso mielone wrzucić na rozgrzany olej, oprószyć przyprawą do mięsa(...)mielonego i smażyć, aż przestanie być różowe. Cebulę obrać, pokroić w dość drobną kostkę, dorzucić do mięsa, smażyć do zeszklenia. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić i dorzucić na patelnię. Paprykę wydrążyć, umyć, pokroić w małą kostkę i dodać do smażącego się mięsa.    W osobnym naczyniu zblendować pomidory z puszki, doprawić je solą, pieprzem, cukrem, paprykami i ziołami

Simply Food
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 275

podziurawi liście. Zdejmujemy po kolei warstwy liści i odkładamy na talerz. Mnie udało się wyparzyć 16 ładnych, dużych liści, a kapusta była już mocno zbita.   NADZIENIE Suszone podgrzybki mielimy w malakserze, blenderze lub tłuczemy w moździerzu na pył – posłużą jako aromatyczna przyprawa. Kaszę orkiszową gotujemy na sypko – w dużej ilości lekko osolonej wody przez około 12-15 minut (sprawdzajcie(...)Gołąbki przenosimy do sosu, podajemy polane sosem, najlepiej z ubitymi ziemniakami – sosu wychodzi sporo, na następny dzień gołąbki łatwo jest odgrzać. Pysznie, prawie klasycznie – prawie, bo zdecydowanie lżejsze. Mięso mielone z indyka ma nieporównywalnie mniej tłuszczu od klasycznego nadzienia z wieprzowiny, a jego smak rewelacyjnie podkręca ultra zdrowa, lekko orzechowa w smaku kasza orkiszowa i suszone grzyby. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen