porcji wyszło mi 8 większych kółek wyciętych talerzykiem do kawy. Zrobiłam farsz. Cebulkę pokroiłam i to dość grubo. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Kefir, cebulę i czosnek dodałam do mięsa mielonego. Przyprawiłam i wyrobiłam wszystko na jednolitą masę. Zaczęłam wykładać farsz na wycięte kółka z ciasta. 2 łyżki farszu na jedno kółeczko. Grubość farszu to ok. 1 cm. Zostawiłam(...)ręcznik papierowy, by spłynął nadmiar oleju. Można podawać z sosem czosnkowym przepis . Idealnie pasuje. Jest to danie bardzo proste i bardzo smaczne. Polecam ciekawym nowych pomysłów na mięso mielone. Polecam także na wieczorne spotkania ze znajomymi. Życzę smacznego Lidka Artykuł Czebureki domowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: ok. 1 kg schabu b/k 800 ml maślanki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki majeranku Dodatkowo: 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego(...)wlewamy maślankę dodajemy paprykę słodką mieloną, majeranek oraz pokrojoną cebulę i czosnek. Mieszamy. Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i wkładamy do naczynia z maślanką, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 12 godzin. W misce łączymy przyprawy: paprykę słodką mieloną, majeranek oraz sól i pieprz. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Schab wyciągamy z maślanki, lekko osuszamy
Kuchnia MagdaLenySkładniki: ok. 1 kg schabu b/k 800 ml maślanki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki majeranku Dodatkowo: 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego(...)wlewamy maślankę dodajemy paprykę słodką mieloną, majeranek oraz pokrojoną cebulę i czosnek. Mieszamy. Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i wkładamy do naczynia z maślanką, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 12 godzin. W misce łączymy przyprawy: paprykę słodką mieloną, majeranek oraz sól i pieprz. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Schab wyciągamy z maślanki, lekko osuszamy
Kuchnia MagdaLenykrem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 30-40 ml mocnego, dobrej jakości espresso ( kawy do espresso ) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka dobrej jakości mielonej kawy ½ szklanki orzechów laskowych ½ suszonych daktyli bez pestek Blaty: Jajka wyjmujemy na 2-3 godziny przed pieczeniem bezy z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Jeśli nie zdążyliśmy tego zrobić, przelewamy(...)sztywna, przestajemy natychmiast ubijać. Najlepiej przerywać miksowanie i sprawdzać, czy masa nie wypada z miski po odwróceniu. Do ubitej masy dodajemy posiekane orzechy i posiekane daktyle oraz łyżeczkę dobrej, mielonej kawy (kawa rozpuszczalna się nie nadaje!). Mieszamy łyżką. Wykładamy tak przygotowany krem na jeden z blatów i delikatnie rozsmarowujemy (nie przyciskamy mocno do blatu, aby go nie połamać). Przykrywamy
Poezja smakurzut oka na blat kuchenny i już wiedziałam, że to będzie coś z moim ulubionym masłem orzechowym . Pytanie tylko było czy wymieszać mięso z masłem i zrobić z tego mielone, czy jakiś sos – i padło na sos ! Sos przepyszny, przygotowanie całego dania zajęło mi maks 20 minut. Naprawdę jest pyszne i szczerze Wam je polecam : ) Kulki(...)wieprzowe w pysznym orzechowym sosie 0,5 kg mięsa wieprzowego ( u mnie mielona łopatka wieprzowa ) 3 ząbki czosnki 5 łyżek sosu sojowego jasnego 2 duże łyżki masła orzechowego 1 szklanka rosołu ( u mnie drobiowy ) zielona cebulka ugotowany ryż olej Z mięsa robimy kulki, tak nie doprawiamy go niczym, poprostu robimy małe kuleczki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy na nią olej
Kuchnia na wzgórzugłówki, ryż ugotowany 3 woreczki, kucharek 2 łyżki, marchew z rosołu 4 sztuki, cebula podsmażona 2 sztuki na oleju - z 1 łyżeczką cukru, pieprz mielony 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, jajka 2 sztuki, mielone drobiowe 50 dag, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 4 sztuki, woda 2 szklanki, sok pomidorowy 1 litr Mięso mielone drobiowe(...)ugotowany ryż bez soli, marchew z rosołu, jajka, podsmażona cebulka, posiekany koperek, kucharek, pieprz mielony dobrze połączyć. Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i ściągać sparzone liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw. Na każdy liść nakładać porcję farszu i zawinąć ciasno w kapustę. Na oleju na patelni zrumienić z każdej strony gołąbki, w szybkowarze rozłożyć sitko, układać gołąbki
W Mojej Kuchni Lubięcebulę pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza, wbić jajko , wszystko dokładnie zmiksować, wyłożyć do miski. Wsypać kucharka, mielony pieprz czarny, bułkę tartą, posiekany koperek, dodać gęstą śmietanę i ręką dokładnie wyrobić. Na rozgrzanej patelni i smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony, następnie pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 7 minut, bez przykrycia(...)większym ogniu do odparowania wody. - kotlety mielone z dorsza z dodatkiem śmietany gęstej są bardzo soczyste, aromatyczne, delikatne, smakują na ciepło i na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDelikatne mięsko + ryż + jakaś ostra surówka. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak po skończonym obiedzie brzuszek jest przyjemnie zaspokojony;) Fajne danie na „tygodniowy” obiad. Polecam:) 600-800 g mielonego mięsa drobiowego (np 4 nieduże pojedyncze filety z kurczaka) 1 czerstwa bułka 1 małe jajko 1-2 ząbki czosnku 2 małe cebule 3 łyżeczki musztardy starofrancuskiej 1,5 szkl(...)już lekko zezłocona, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, cały czas mieszając. Zdejmujemy z palnika i przekładamy całość do miski. Odstawiamy do przestudzenia. Do miski z cebulą dodajemy mielone mięso, połowę posiekanego drobno koperku, małe jajko oraz odciśniętą bułkę tartą. Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wyrabiamy. W przypadku gdyby masa była
Smaki Na Talerzuprzysporzyło problemu. Ale panierowanie w cieście i przenoszenie takich roladek na olej… oj, trochę nabałaganiłam podczas tej czynności:) Mimo wszystko – warto było!:) Spróbujcie:) około 450-500 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej i z piersi i z udek) 3 jajka 1 duża lub 2 małe cebule 1 bułka 3 suche wafle/andruty (u mnie takie cienkie) mąka pszenna pęczek(...)Dodajemy cebulę. Smażymy, co jakiś czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Bułkę zalewamy niewielką ilością mleka, zostawiamy do namoczenia. Po tym czasie odciskamy ją z nadmiaru płynu. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy zeszkloną (przestudzoną) cebulę, odciśniętą bułkę, sól, pieprz i 1 jajko. Mieszamy dokładnie. Na blacie rozkładamy zwilżoną, czystą ściereczkę. Na niej kładziemy jeden suchy wafel. Rozprowadzamy
Smaki Na Talerzumięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Zobacz przepis Czwartek: Gryczanki w sosie pomidorowym Popularne na Ukrainie i Białorusi kotlety z kaszy gryczanej i mielonego mięsa. W naszej wersji podobne są też do rosyjskich tefteli, kotlecików mięsno-ryżowych. Danie szalenie proste, bardzo smaczne i zdrowe. Zobacz przepis Piątek – Kasza gryczana po meksykańsku Nasi przyjaciele(...)kasza), do której potem dodawaliśmy tylko różne składniki. Do kaszy po meksykańsku doszedł kurczak, połowa puszki czerwonej fasoli , puszka kukurydzy i groszku. Gryczanki i zrobiliśmy z kaszy i mielonego mięsa. Kasza trafiła wreszcie do usmażonych boczniaków, żeby z drugą połową czerwonej fasoli stworzyć smaczne burgery. Drugim wspólnym składnikiem był (zrobiony wcześniej) sos marinara. Znalazł się w spaghetti i został
Niedzielny kucharzpęczak! Nasze menu pomoże Wam wprowadzić tę zdrową kaszę do diety! Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje(...)bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona 0,5 zł 1 główka czosnku
Niedzielny kucharzpęczak! Nasze menu pomoże Wam wprowadzić tę zdrową kaszę do diety! Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje(...)bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona 0,5 zł 1 główka czosnku
Niedzielny kucharzmięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Zobacz przepis Czwartek: Gryczanki w sosie pomidorowym Popularne na Ukrainie i Białorusi kotlety z kaszy gryczanej i mielonego mięsa. W naszej wersji podobne są też do rosyjskich tefteli, kotlecików mięsno-ryżowych. Danie szalenie proste, bardzo smaczne i zdrowe. Zobacz przepis Piątek – Kasza gryczana po meksykańsku Nasi przyjaciele(...)kasza), do której potem dodawaliśmy tylko różne składniki. Do kaszy po meksykańsku doszedł kurczak, połowa puszki czerwonej fasoli , puszka kukurydzy i groszku. Gryczanki i zrobiliśmy z kaszy i mielonego mięsa. Kasza trafiła wreszcie do usmażonych boczniaków, żeby z drugą połową czerwonej fasoli stworzyć smaczne burgery. Drugim wspólnym składnikiem był (zrobiony wcześniej) sos marinara. Znalazł się w spaghetti i został
Niedzielny kucharzskorupkę wokół mięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Czwartek: Greczaniki w sosie pomidorowym Popularne na Ukrainie i Białorusi kotlety z kaszy gryczanej i mielonego mięsa. W naszej wersji podobne są też do rosyjskich tefteli, kotlecików mięsno-ryżowych. Danie szalenie proste, bardzo smaczne i zdrowe. Piątek – Kasza gryczana po meksykańsku Nasi przyjaciele z bloga(...)marchew i kasza), do której potem dodawaliśmy tylko różne składniki. Do kaszy po meksykańsku doszedł kurczak, połowa puszki fasoli czerwonej, puszka kukurydzy i groszku. Greczaniki zrobiliśmy z kaszy i mielonego mięsa. Kasza trafiła wreszcie do usmażonych boczniaków, żeby z drugą połową czerwonej fasoli stworzyć smaczne burgery. Drugim wspólnym składnikiem był, zrobiony wcześniej sos marinara. Znalazł się w daniu
Niedzielny kucharz