Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką

Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką

Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką

Przepis na : obiad

Kotlety mielone robi się zazwyczaj z mięsa wieprzowego. Ja polecam jednak drobiowe - są bardzo smaczne i delikatne w smaku.  400g mielonego mięsa z kurczaka  1 duża czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany olej 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1. Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę. Studzimy.  2. Mięso mielone mieszamy z podsmażonymi warzywami, bułką tartą, jajkiem i przyprawami.  3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety. Sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.