Polędwiczka wieprzowa pieczona w marynacie paprykowo-czosnkowej

Polędwiczka wieprzowa pieczona w marynacie paprykowo-czosnkowej

Polędwiczka wieprzowa pieczona w marynacie paprykowo-czosnkowej

Przepis na : obiad

Według mnie polędwiczka wieprzowa najlepiej smakuje podana w prostej formie. Wersja w paprykowo-czosnkowej marynacie bardzo nam smakowała, do tego nie jest czasochłonna. 1 polędwiczka wieprzowa, około 400-500g marynata: 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżka wędzonej papryki, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu  1. Polędwiczkę osuszamy, odcinamy błonki.  2. Przyotowujemy marynatę mieszając wszystkie skladniki. Nacieramy nią dokładnie mięso, odkładam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.