Przepis na : obiad
Kolejna odsłona mojej ukochanej zupy dyniowej, tym razem w sycącej wersji z serkiem ricotta. 700g dyni, u mnie hokkaido (waga po usunięciu nasion i obraniu, hokkaido nie wymaga obierania) 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 4 ząbki czosnku sól, pieprz serek ricotta pestki dyni do posypania 1. Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę do poziomu warzyw. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut, do miękkości warzyw. Studzimy. 2. Miksujemy wszystko na gładki krem. Dopr... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.