marca 25, 2020

Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką

Kotlety mielone robi się zazwyczaj z mięsa wieprzowego. Ja polecam jednak drobiowe - są bardzo smaczne i delikatne w smaku. 



400g mielonego mięsa z kurczaka 
1 duża czerwona papryka
2 cebule
sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany
olej
3 łyżki bułki tartej
1 jajko

1. Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę. Studzimy. 
2. Mięso mielone mieszamy z podsmażonymi warzywami, bułką tartą, jajkiem i przyprawami. 
3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety. Smażymy je na rozgrzanym oleju po około 8 minut z każdej strony. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP