Prosta przekąska-niby nic ale jak zrobimy ją z pysznej białej kiełbasy-u mnie była mojej roboty kiełbaska-to smakuje naprawdę super i jak fajnie wygląda-no i zrobicie je w kilka minut Składniki: 2 kiełbaski białe surowe 15 jajeczek przepi órczych majonez świeża rzeżucha (lub kiełki) zioła sałatkowe Przygotowanie: Jajeczka gotujemy na twardo
Swojskie jedzonkoProsta przekąska-niby nic ale jak zrobimy ją z pysznej białej kiełbasy-u mnie była mojej roboty kiełbaska-to smakuje naprawdę super i jak fajnie wygląda-no i zrobicie je w kilka minut Składniki: 2 kiełbaski białe surowe 15 jajeczek przepi órczych majonez świeża rzeżucha (lub kiełki) zioła sałatkowe Przygotowanie: Jajeczka gotujemy na twardo
Swojskie jedzonkoSałatka wiejska to połączenie typowo polskich smaków. Składa się z pieczonych połówek ziemniaków, jajek ugotowanych na twardo, cienkich, białych kiełbasek parzonych oraz pomidorków koktajlowych. Całość polana
Kuchnia MagdaLenySałatka wiejska to połączenie typowo polskich smaków. Składa się z pieczonych połówek ziemniaków, jajek ugotowanych na twardo, cienkich, białych kiełbasek parzonych oraz pomidorków koktajlowych. Całość polana
Kuchnia MagdaLenyNieco bardziej treściwa wersja duszonej kapusty – z dodatkiem podsmażonej cebuli i kiełbasy. Kapustę poszatkować (niezbyt drobno), przełożyć do dużego garnka i zalać wodą. Dodać liście
BullioSKŁADNIKI -groch połówki -ziemniaki -marchew -cebula -wędzona kiełbasa,boczek i skóra wieprzowa - kulki z mięsa mielonego przyprawione jak na kiełbasę np;białą PRZYPRAWY -majeranek -sól -pieprz czarny -ziele angielskie -liść laurowy Wykonanie Do garnka wlewamy wodę do połowy wrzucamy skórę wieprzową wędzoną,listki laurowe,ziele angielskie oraz sól i gotujemy. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.dodatkiem nowych kiełbas wegańskich, które miałam okazję niedawno przetestować. Fasolka po bretońsku z wegańską kiełbasą Składniki: 720 g ugotowanej białej fasoli* lub 3 puszki białej fasoli opakowanie kiełbas "Warzywne Vege" od BeVege 2 cebule olej do smażenia 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 2 koncentraty pomidorowe 1 łyżka majeranku
wegujemyCzemu "coś jakby"? Bo z klasycznym przepisem na risotto niewiele ma wspólnego, poza gatunkiem ryżu, którego użyłam. Jaka była inspiracja? Po prostu, biała
PichceniomaniaDuszona kapusta z kiełbasą. Proste, pyszne danie, które przygotowuję zawsze, gdy zostanie mi kawałek białej kapusty. Taką duszoną kapustę najczęściej podaję z ulubionym pieczywem lub jako dodatek(...)innych dań. Prosta, a jakże sycąca dzięki dodatkowi kiełbasy. Jeśli lubicie tego typu dania, to polecam Wam spróbować tej wersji. W sezonie możecie użyć młodej kapusty będzie wówczas jeszcze smaczniej. Duszoną kapustę z kiełbasą czasem urozmaicam też o dodatek pieczarek. Podsmażamy je wówczas wraz z mięsem. Składniki: pół małej główki białej kapusty 2 kiełbasy śląskie z szynki Maestro Henryk
Słodkie okruszkiwedług niego są nudne, mało treściwe, bez smaku czy aromatu. *nic bardziej mylnego !!!! On musi mieć mięso i już. Postanowiłam go nabrać! Użyłam do tego vege kiełbasek białych . Kiełbaski maja kształt kiełbas mięsnych, ale z mięsem nie mają nic wspólnego! Vege kiełbaski białe Polsoja ,są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kiełbas i mięs. Mogą być wspaniałym dodatkiem do tradycyjnych
Z Kuchni Do Kuchnichrupiąca Co potrzeba: 2 długie kiełbasy Podwawelskie, 2 łyżki oleju do smażenia, 1 mniejsza młoda kapusta lub 1/2 dużej, 2 cebule, sól, pieprz Wykonanie: Kiełbasę kroimy w cienkie półplasterki, kapustę kroimy drobno, cebulę kroimy w ćwierćplasterki. Na patelnię wlewamy olej, dajemy pokrojoną cebulę, dusimy na mniejszym płomieniu do zeszklenia. Dodajemy kiełbasę, smażymy często mieszając do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną kapustę(...)cały czas, żeby się nie przypaliła. Kiedy kapusta będzie delikatnie zeszklona, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy jeszcze 2-3 minuty. Kapusta powinna pozostać delikatnie chrupiąca. Smacznego :)) Młoda kapusta, biała kapusta, kiełbasa, cebula
Bułka z ChlebemJest to bowiem kompozycja kryzysowa, na bazie produktów z puszki. Nie potrzeba wielu umiejętności oraz czasu, aby przygotować to danie. Fasolce w sosie pomidorowym smaku nadaje podsmażona na rumiano kiełbasa, cebula oraz czosnek. Najlepiej, jeżeli do przygotowania dania użyjecie passaty pomidorowej oraz krojonych pomidorów z puszki, wtedy jej konsystencja jest idealna. Zapraszam po przepis! 🙂 Zobacz też: Gołąbki bez zawijania Prosty(...)frankfurterek 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 400 g krojonych pomidorów 500 g passaty pomidorowej łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka oregano łyżeczka bazylii 400 g białej fasoli z puszki łyżka masła sól i pieprz do smaku natka pietruszki (opcjonalnie) Przepis 1 Kiełbaski kroimy w plasterki. Podsmażamy na rumiano na łyżce masła. Następnie dodajemy do nich cebulę
Kuchnia Bazyliizimno. Pierożki udały się wybornie, zostały zjedzone w ekspresowym tempie. Dziecko złożyło zamówienie na kolejną porcje pierożków. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty (ok. 450 g) 150 g białej surowej kiełbasy 1 cebula 2 łyżki oleju 1/3 szkl. wody 5 łyżek siekanego koperku sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku świeże ciasto francuskie (50x25 cm) czarnuszka do posypania
Codziennik Kuchenny