Kimchi

Kimchi

Przepis na : obiad

Kimchi ( 김치 ) to tradycyjna potrawa kuchni koreańskiej, której głównym składnikiem jest kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw i ostrej papryki Gochugaru. Kimchi spożywane jest jako dodatek do większości posiłków. Wariantów tego dania jest mnóstwo, wszystko zależy od dostępności warzyw i kubków smakowych kucharza Przygotowałam przepis podstawowy i taki robię najczęściej, ale można też dodać marchewkę lub rzodkiew. Osobiście kimchi uwielbiam i przygotowuję je w większej ilości. Można też kupić, ale kompletnie ...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.