DOMOWY ZAKWAS NA ŻUREK

DOMOWY ZAKWAS NA ŻUREK

DOMOWY ZAKWAS NA ŻUREK

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami... A nie ma świąt bez prawdziwego, domowego żurku z jajkami, białą kiełbasą i boczkiem. Wielki Poniedziałek to idealny moment, aby nastawić zakwas na żurek. Wbrew pozorom, przygotowanie takiego domowego zakwasu nie jest ani trudne, ani skomplikowane. Każdy może go wykonać! Wystarczy tylko zakupić mąkę żytnią razową i użyć przegotowanej wody. Należy także pamiętać o sterylizacji słoika przed wykonaniem oraz stosowaniu czystych łyżek, aby zakwas nie spleśniał. No to działamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.