CHARAKTERYSTYKA KUCHNI KUJAWSKIEJ
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
CHARAKTERYSTYKA KUCHNI KUJAWSKIEJ
Chciałabym przybliżyć wszystkim czytającym kuchnię kujawską, kuchnię na której się wychowałam :) Wszystkie przytoczone informacje pochodzą z różnych źródeł internetu.Podstawą kujawskiej kuchni są produkty zbożowe i warzywa – przede wszystkim ziemniaki i fasola, oraz owoce – śliwki i jabłka. Istotnym składnikiem w diecie Kujawian był drób – gęsi i kaczki oraz ryby. Większość znanych, kujawskich przepisów opiera się na tej grupie składników.Chyba najbardziej popularna jest zupa z kaczej krwi – tzw. c...
Czytaj dalej na blogu Walijskie PichcenieAutor
Walijskie Pichcenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, ryby, śledź, zupa, jabłka, ziemniak, ziemniaki, tarta, warzywa, ryba, piernik, miód, słodkie, szynka gotowana, sok, jajko, grzyby, ciasta drozdzowe, ciasta z kremami, ciastka kremówki, diety, drożdżowe, mięso, kapustą, bułki, śliwka, deser, szynka, kiełbasa, biała kiełbasa
Inne przepisy z Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz