CHARAKTERYSTYKA KUCHNI KUJAWSKIEJ

CHARAKTERYSTYKA KUCHNI KUJAWSKIEJ

Chciałabym przybliżyć wszystkim czytającym kuchnię kujawską, kuchnię na której się wychowałam :) Wszystkie przytoczone informacje pochodzą z różnych źródeł internetu.Podstawą kujawskiej kuchni są produkty zbożowe i warzywa – przede wszystkim ziemniaki i fasola, oraz owoce – śliwki i jabłka. Istotnym składnikiem w diecie Kujawian był drób – gęsi i kaczki oraz ryby. Większość znanych, kujawskich przepisów opiera się na tej grupie składników.Chyba najbardziej popularna jest zupa z kaczej krwi – tzw. c...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ryby, śledź, zupa, jabłka, ziemniak, ziemniaki, tarta, warzywa, ryba, piernik, miód, słodkie, szynka gotowana, sok, jajko, grzyby, ciasta drozdzowe, ciasta z kremami, ciastka kremówki, diety, drożdżowe, mięso, kapustą, bułki, śliwka, deser, szynka, kiełbasa, biała kiełbasa

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.