WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 4 białe kiełbasy parzone, 6 ziemniaków średniej wielkości, 2 większe cebule, 1/3 szklanki bulionu, 2 łyżki oleju, sól, po łyżeczce pieprzu, ostrej papryki, oregano, tymianku, łyżeczka słodkiej papryki czerwonej w płatkach Cykoria . Przygotowanie: Ziemniaki kroję w ósemki (łódeczki), cebulę wzdłuż na ćwiartki, następnie na grubsze plastry. Każdą kiełbaskę przekrawam na pół i nacinam na kr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...