
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 4 białe kiełbasy parzone, 6 ziemniaków średniej wielkości, 2 większe cebule, 1/3 szklanki bulionu, 2 łyżki oleju, sól, po łyżeczce pieprzu, ostrej papryki, oregano, tymianku, łyżeczka słodkiej papryki czerwonej w płatkach Cykoria . Przygotowanie: Ziemniaki kroję w ósemki (łódeczki), cebulę wzdłuż na ćwiartki, następnie na grubsze plastry. Każdą kiełbaskę przekrawam na pół i nacinam na kr... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...