Przepis na : śniadanie
No to co? Lecimy? Myślę, że można zacząć już działać kulinarnie, jeżeli chodzi o Wielkanoc. Na pierwszy strzał wskakuje klasyka. Zastanawiałam się nad kolejnością przepisów, jakie będę dawać, ale to chyba bez sensu. Idę na żywioł. Tzn. dzisiejszym przepisem na żywioł nie idę, tego planu nie zmieniam. Smażone jajka faszerowane od razu kojarzy się ze świętami. Nie przypominam sobie, żebym raczyła się nimi w lipcu czy w grudniu. I zupełnie nie mam z tym problemu, lubię niektóre potrawy przypisywać jedynie konkre... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...